Notícies

El concert de la Fundació Pau Casals dona el tret de sortida al Pati Cultural 2018

Foto : Fundació Pau Casals. Foto - Fundació Pau Casals
Demà dissabte, a les 19.00 hores, comença el Pati Cultural 2018, l'esdeveniment que cada any organitza la Diputació de Girona coincidint amb Girona Temps de Flors i que en aquesta edició destaca per un canvi de rumb rellevant.

Malgrat no perdre la voluntat inicial de convertir el pati de la Diputació de Girona en un escenari on s'ofereix una actuació diària durant Temps de Flors a Girona, aquest any la corporació ha volgut fer un pas més i convertir aquest esdeveniment en una mostra més plural i interdisciplinària, en la qual tenen cabuda tot tipus de propostes escèniques.
Si bé fins ara el Pati Cultural tenia com a segell distintiu el fet de promoure les diferents formacions musicals que han nascut a redós del Conservatori, el cartell que es presenta aquest any compta amb una desena d'actuacions, entre les quals hi ha concerts i obres de teatre i dansa a càrrec de grups seleccionats expressament per a l'ocasió.

Així, la Fundació Pau Casals és l'encarregada de donar el tret de sortida a la programació d'enguany. La jove i brillant violoncel·lista Mariona Camats, guanyadora de la Beca Internacional Pau Casals 2016, acompanyada per la prestigiosa pianista Yoko Suzuki, interpretarà un programa musical amb obres de Beethoven, Schumann, Suzuki i Cassadó.



Diumenge 13 de maig
, dues de les formacions musicals nascudes a redós del Conservatori seran les protagonistes del segon dia d'actuacions. L'Ensemble de Guitarres del Conservatori pujarà a l'escenari a les 12.00 hores i el Cor Vivace i el Cor Allegro ho faran a les 19.00 hores.

La formació Ensemble de Guitarres del Conservatori de Girona la constitueixen els alumnes de grau professional d'aquest centre. La va iniciar la professora de guitarra Pilar Peraferrer i durant aquests anys s'ha dut a terme una important activitat pedagògica i concertística, gràcies a la qual aquests alumnes han pogut participar en nombrosos intercanvis amb altres escoles i conservatoris del país. Han ofert recitals i actuacions a les comarques gironines i arreu de Catalunya. Interpretaran obres de Jiri Jirmal, Brigitte Kilp, Gerardo Matos i Mark Houghton, entre d'altres.

El Cor Vivace i el Cor Allegro són les dues agrupacions musicals que conformen l'Escola Coral del Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona, un projecte pedagògic i artístic per a nens i joves d'entre 6 i 15 anys d'edat, que té com a objectiu l'educació per mitjà de la veu cantada. Per a aquesta ocasió els cors presenten el concert familiar amb el qual treballen cada curs, on canten, ballen i toquen instruments.
 


Exposició «Incisions», de Domènec Fita
. A banda, com també ja és tradició, les actuacions del Pati Cultural aniran acompanyades de l'exposició que també cada any s'organitza al claustre. En aquest 2018, el protagonista és l'artista Domènec Fita, del qual s'acaben de commemorar els noranta anys.
L'exposició, comissariada per Kim Bover, és una mostra més de l'energia inesgotable d'aquest artista il·limitat. Amb la mateixa competència amb què ha treballat el nu femení arquetípic, la figura humana estrafeta, els temes sacres o els objects trouvés, ha resolt amb enginy i fulgor aproximacions molt diverses a l'abstracció radical. La mostra es conforma d'un conjunt de pintures i escultures que evidencien que en les obres de Fita no hi ha lleis artístiques.



La Diputació de Girona, amb Temps de Flors

Com cada any, la Diputació de Girona participa a Girona, Temps de Flors amb l'obertura als visitants del pati de Can Forn (pujada de Sant Martí, 4), que acull l'exposició floral «Esperant». La instal·lació es compon d'un banc groc i un muntatge amb margarides que simula el perfil geogràfic de Catalunya.
L'horari d'obertura és de 10 del matí a 10 de la nit del 12 al 20 de maig.



La resta d'actuacions del Pati
seran a càrrec de l'Associació Gironina de Teatre - El Galliner, la Giorquestra/GIO Solistes, el Black Music Combo de la Fundació Casa de la Música de les comarques gironines, Alter Sinergies, l'Escola de Música Moderna de Girona, la Jove Companyia de Dansa Contemporània de l'Escola Municipal de Dansa de Celrà i el Cor Teatre Joves de la Factoria d'Arts Escèniques de Banyoles.

Documentació