Notícies

Es presenta el Festival Espurnes de Llagostera

Foto : Es presenta el Festival Espurnes de Llagostera
Aquest dijous, 12 d'abril, s'ha presentat a la sala Ferran Agulló de la Diputació de Girona el primer festival de música Espurnes de Llagostera, amb la participació de la Diputació de Girona i l'Ajuntament de Llagostera.

A l'acte, en què han assistit Albert Piñeira, vicepresident de la Diputació de Girona; Fermí Santamaria, alcalde de Llagostera; Rocío Rodríguez, directora de La Tornada, i  Artur Comas, membre del grup musical Sotrac, s'han donat a conèixer els detalls del nou festival i el programa d'aquesta primera edició.

L'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, ha manifestat que «neix un nou festival de música a Llagostera, el Festival Espurnes, que omplirà aquesta població de música però també de tallers, circ i activitats per a tota la família».

El vicepresident de la Diputació de Girona Albert Piñeira ha constatat que «Espurnes enriquirà encara més l'oferta cultural de les comarques gironines, amb la voluntat d'esdevenir un punt de trobada i amb la il·lusió de formar part del frenètic calendari de festivals gironins», i ha afegit que «les comarques gironines són el segon pol cultural més important del país, i amb festivals com l'Espurnes, que trenquen esquemes, encara poden ser més importants».

Piñeira ha destacat també els ingredients de l'Espurnes: «És un festival de km 0 i de butxaca (de proximitat entre l'artista i l'espectador). És música i circ. És una proposta diürna, intergeneracional i gratuïta. I és un espai d'oportunitats, amb artistes consolidats i joves talents».

El Festival, que està organitzat pel grup de música llagosterenc Sotrac i la revista musical La Tornada, tindrà lloc el dissabte 12 de maig a Llagostera.

Artur Comas, membre del grup musical Sotrac, explica que «el lema del Festival Espurnes és "Dotze hores de música i circ a Llagostera"».

Rocío Rodríguez, directora de La Tornada, ha dit que «el Festival vol ser un aparador des d'on poder gaudir d'algunes de les propostes musicals més interessants del moment».

Mazoni, Cesk Freixas i Miquel Abras encapçalen la primera edició del Festival Espurnes, entre molts d'altres.

Els organitzadors destaquen que aquest Festival diversifica i dinamitza l'oferta cultural, social i lúdica al territori, i que vol ser un altaveu de propostes culturals gironines.

Al final de l'acte s'ha donat les gràcies a l'Ajuntament de Llagostera pel seu suport, a l'equip de professionals i voluntaris del Festival, i a tots els qui el fan possible.



Més informació:

LA TORNADA
En un moment en què la música catalana té més oients que mai, La Tornada vol ser una plataforma que serveixi per reivindicar i mostrar la riquesa musical de Catalunya. És una empresa que aposta per la música per davant de tot, com a motor i com a base d'un projecte que aglutini totes aquelles iniciatives destinades a dinamitzar el sector cultural i musical.

SOTRAC
Sotrac és un grup musical nascut entre Llagostera i Sant Feliu de Guíxols. Després de cinc anys treballant en un repertori propi, havent publicat un EP i diferents senzills autoeditats, el 2017 va publicar Sota el roure (RGB Supports, 2017), el seu primer disc, enregistrat a La Vall Estudios, amb Marc Martín com a productor. Paral·lelament, també col·labora amb l'Escola de Música de Llagostera, amb l'objectiu d'incentivar la música entre els més joves.

Documentació