Notícies

La pluja i la baixada de temperatures no arronsa el públic del FITAG que enguany supera els 10.000 espectadors

Las sobtada baixada de temperatures i les pluges de mitjans de la setmana passada no han deslluït la dissetena edició del FITAG que ha baixat el teló amb un balanç de més de 10.000 espectadors i de prop de 300 actors i tècnics participants. Tot i que moltes de les representacions s’oferien a l’aire lliure, el públic s’ha mantingut fidel a una edició que presentava més companyies i escenaris que mai. 

En conjunt, han participat al festival 27 companyies de 12 estats diferents (Argentina, Brasil, Cuba, Colòmbia, Eslovàquia, l’Estat espanyol, el Marroc, la República Txeca, Rússia, Polònia, Uruguai i Xile) que han ofert un total de 29 espectacles. Pel que fa als escenaris, han estat ubicats a 7 emplaçaments de la ciutat de Girona: Casa de Cultura, pati de les Magnòlies de la Delegació Territorial de la Generalitat a Girona, centre cultural La Mercè, teatre Municipal, sala La Planeta, pati del CaixaForum i cinema Truffaut, i també als  11 municipis de la demarcació on s’ha celebrat el FITAG Municipis: Campdevànol, Figueres, Llançà, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Palamós, Puigcerdà, Salt, Sant Gregori, Sant Pere Pescador i Vidreres.

Tots els espectacles han tingut bons registres d’assistència de públic i s’ha arribat a la plena ocupació al nou escenari de Caixa Fòrum, al Centre Cultural La Mercè, a l’espectacle inaugural i de cloenda, i al PETIT FITAG. L’espectacle més vist, amb 750 espectadors, ha estat la coproducció catalano-polonesa “Un barret de copa”. Les produccions teatrals de Sant Gregori, “Neuròtics del Parc Central” (companyia Increixendo Teatre), i de Sant Hilari de Sacalm, “El crèdit” (Associació Cultural Grup de Teatre de Sant Hilari), han estat les produccions gironines que han tingut més nombre d’espectadors. I l’obra “Upside down! The Reverse Side of the Earth” de la companyia russa Theatre Muesli, una de les que més èxit ha tingut dins del cicle FITAG Municipis.

Es manté la bona acollida del FITAG GALLINER, FITAG TERRASSA NITS i es certifica l’èxit de la nova iniciativa FITAG BARRIS que a partir d’ara portarà el Festival al barris de la ciutat. Pel que fa a FITAG CINEMA, el documental “Projecte Hamlet. Divuit dies d’estiu”, de Joan Roura comença, després de la seva projecció al Festival, el seu itineratge per festivals de documentals tant nacionals com estrangers.

L’èxit del FITAG també ha quedat palès a les xarxes socials, on s’ha incrementat notablement el tràfic referent al FITAG, així com el nombre de seguidors a Facebook, Twitter i Instagram.

 

Acord amb l’AITA Cuba

Aquesta edició també ha servit per estrènyer llaços entre el Festival i representants internacionals del teatre amateur d’altres països. Concretament s’ha arribat a un acord amb Rolando Boet de l’Aita ( Associació internacional Teatre amateur) de Cuba i director del Consell Nacional de les Cases de Cultura de Cuba per iniciar una línea d’intercanvis entre el FITAG i la illa caribenya.

De la mateixa manera, els responsables del “Corredor Latinoamericano del Teatro” també presents a Girona durant el Festival, han decidit continuar i potenciar la línia ja oberta d’intercanvis internacionals amb Llatinoamèrica. 

Així mateix, durant el Festival, s’han mantingut diverses reunions de treball que han comptat amb l’assistència de Rob Van Genechten, president mundial de AITA i dels membres de la junta de la Federació espanyola ESCENAMATEUR per iniciar nous projectes conjunts.