Notícies

El festival Temporada Alta presenta la seva 26a edició 

El festival de teatre Temporada Alta ha presentat avui al teatre Municipal la programació de la 26a edició, que constarà de 97 espectacles, entre el quals n’hi haurà d’àmbit internacional, d’autoria catalana i de creació contemporània. Les representacions, que proposen una perspectiva crítica de l’actualitat, es duran a terme a sales i teatres de la demarcació de Girona de l’11 d’octubre al 10 de desembre.

A la presentació han assistit el vicepresident de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria; el director del festival, Salvador Sunyer; el director general de Creació i Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Torrent; l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

El vicepresident de la Diputació, Fermí Santamaria, ha subratllat la immensa importància  que té el festival a les comarques gironines i ha remarcat que es tracta “d’un dels principals motors de producció escènica del país”. També ha explicat que la Diputació de Girona “referma un cop més el seu compromís present i futur amb la creació gironina i amb el públic de la ciutat per trobar fórmules imaginatives que garanteixin que els espectacles arribin a tothom”. El vicepresident ha conclòs el seu parlament especificant que “la cultura és un bé comú, i per això hem de garantir que tothom hi pugui accedir”.

Durant la presentació, s’ha estrenat el curtmetratge promocional del festival, titulat L’incendi, que ha tingut molt bona acollida entre el públic assistent. Salvador Sunyer, director del festival i del curt, ha volgut destacar el caràcter obert, social, crític i cultural de Temporada Alta, un festival que “es desmarca de la resta de festivals del país per la seva originalitat i qualitat”.