Notícies

La Diputació premia els alumnes guanyadors del quart concurs de dibuix «Això pinta bé»

El concurs de dibuix «Això pinta bé» forma part dels programes pedagògics i divulgatius «Indika», «Del mar als cims» i «Tallers ambientals» de la Diputació de Girona. Els alumnes que han participat al concurs són els que durant el curs 2016-2017 varen participar amb les seves classes a algun d’aquests tres programes. El premi té dues parts: una inscripció gratuïta per a la classe a una activitat dels programes pedagògics que s’organitzaran durant el curs 2017-2018 i una dotació econòmica que s’haurà de destinar a finalitats educatives. 

Alumnes d’escoles i instituts de la demarcació de Girona han estat guardonats avui amb els premis de finalista o semifinalista del quart concurs de dibuix «Això pinta bé», que forma part dels programes pedagògics «Indika», «Del mar als cims» i «Tallers ambientals», organitzats per la Diputació de Girona. Els premis s’han lliurat al saló de plens de la Diputació. Els nois i noies premiats han estat els que, acompanyats pels tutors i directors dels centres, han recollit els premis en representació de les seves classes.

Els centres dels escolars premiats han estat l’escola Sant Cristòfol, l’escola La Bòbila, l’escola Baldiri i Reixach, l’escola Castellroc, l’institut Jaume Vicenç Vives, l’escola La Draga, l’escola Can Puig, l’escola Sant Esteve de Guialbes i l’institut Pere Alsius.

Els premis han consistit en un diploma, que s’ha lliurat a l’escolar autor de la proposta guanyadora, una samarreta per als alumnes de la classe del guanyador i una dotació econòmica per al centre educatiu del premiat: 600 € per als finalistes i 300 € per als semifinalistes. Aquests diners s’hauran d’utilitzar amb finalitats educatives o per millorar l’eficiència energètica del centre. Les classes dels nois i noies que han resultat finalistes també han estat premiades amb una activitat gratuïta dels Programes Pedagògics i Divulgatius de la Diputació de Girona, de la qual podran gaudir el proper curs. Els premis els han lliurat el vicepresident de la Diputació Albert Piñeira i el diputat de Medi Ambient, Lluís Costabella. Piñeira ha destacat que els Programes Pedagògics tenen la finalitat de posar en relleu el patrimoni cultural i mediambiental de les comarques de Girona, i, alhora, d’oferir eines didàctiques a les escoles en aquest àmbit. 

Programes Pedagògics i Divulgatius

Els Programes Pedagògics i Divulgatius posen en relació els alumnes dels centres d’educació infantil i primària i els instituts d’estudis secundaris amb els centres de conservació, difusió i interpretació del patrimoni natural i cultural del territori, i incorporen valors per aconseguir la sensibilització i la responsabilització dels escolars amb el medi ambient i els béns culturals, la història i la memòria. Es calcula que al llarg del curs 2016-2017 han estat més de 52.000 alumnes els que han participat en algun dels Programes Pedagògics i Divulgatius de la Diputació, la qual té una llarga tradició de suport a les polítiques d’educació i sensibilització en patrimoni cultural i medi ambient.  

El programa de patrimoni cultural i educació, «Indika», disposa d’una oferta destinada als espais de patrimoni cultural, principalment, de les comarques gironines. Amb aquest programa, al qual enguany s’han inscrit 38.293 alumnes, es vol incentivar l’acostament dels escolars als centres de conservació, difusió i interpretació del patrimoni cultural, i contribuir, així, a la seva formació en aquest àmbit. Quant als programes de medi ambient, d’una banda, «Del mar als cims» té com a objectiu promoure l’educació mediambiental mitjançant l’oferiment d’activitats didàctiques sobre natura i espais naturals del Gironès. Aquesta iniciativa comprèn sortides al medi natural i visites a museus o centres d’interpretació dels espais naturals, i inclou els principals àmbits biogeogràfics de la demarcació de Girona. D’altra banda, els «Tallers ambientals» ofereixen activitats didàctiques sobre sostenibilitat, que es fan als centres escolars o a les seves proximitats. Les 400 activitats previstes inicialment dels dos programes mediambientals, a les quals enguany s’han inscrit 28.000 alumnes de 100 escoles diferents, fomenten la participació activa dels alumnes en experiències amb continguts de qualitat.

Des de fa uns quants anys, la Diputació de Girona ha posat a disposició dels usuaris un portal web específic sobre l’oferta pedagògica que proposa: www.programespedagogics.cat.

Premiats 

Premi semifinalista del programa «Indika» en la categoria d’infantil:

Escola La Bòbila, de Banyoles

Autor: Marc Castanyer (P 4), de 4 anys

Premi finalista del programa «Indika» en la categoria d’infantil:

Escola Sant Cristòfol, de les Planes

Autor: Dani Llover (P 5), de 5 anys

Premi semifinalista del programa «Indika» en la categoria de primària:

Escola Castellroc, de Castellfollit de la Roca

Autora: Assetou Camara (4t), de 9 anys

Premi finalista del programa «Indika» en la categoria de primària:

Escola Baldiri Reixach, de Banyoles

Autors: alumnes de 2n B, de 7 anys

Premi semifinalista del programa «Indika» en la categoria de secundària:

Institut Jaume Vicens Vives, de Girona

Autora: Cèlia Blanch (1r d’ESO), de 13 anys

Premi finalista del programa «Indika» en la categoria de secundària:

Institut Jaume Vicens Vives, de Girona

Autora: Clàudia Ibáñez (1r d’ESO), de 13 anys

Premi semifinalista del programa «Del mar als cims» en la categoria d’infantil:

Escola Can Puig, de Banyoles

Autors: nens i nenes de P 5B, de 5 anys 

Premi finalista del programa «Del mar als cims» en la categoria d’infantil:

Escola La Draga, de Banyoles

Autors: nens i nenes de P 3 A i B, de 3 anys

Premi semifinalista del programa «Del mar als cims» en la categoria de primària:

Centre La Draga, de Banyoles

Autors: alumnes de 2n, de 7 anys

Premi finalista del programa «Del mar als cims» en la categoria de primària:

Escola Sant Esteve de Guialbes

Autora: Alba Gironès (6è), d’11 anys

Premi semifinalista del programa «Del mar als cims» en la categoria de secundària:

Institut Pere Alsius i Torrent, de Banyoles

Autora: Norma Maria Orriols (1r d’ESO), de 13 anys

Premi finalista del programa «Del mar als cims» en la categoria de secundària:

Institut Pere Alsius i Torrent, de Banyoles

Autors: Alumnes de 1r d’ESO C, de 13 anys