Notícies

Els concerts del Pati Cultural, bandes i Va de guitarres... del conservatori de Girona

Dijous, 18 de maig, a les 18.00 h

Bandes del Conservatori

Des del curs 2013-2014 el Conservatori de Girona compta amb un nou projecte de bandes. L’objectiu és que els alumnes d’instruments de vent fusta, vent metall o percussió, formin part d’una banda ja des que s’inicien en l’estudi de l’instrument, als sis anys. D’aquesta manera, incorporen al grup tot allò que aprenen sobre el llenguatge musical i a les classes individuals d’instrument. En aquesta actuació al Pati Cultural, participaran les bandes juvenil i de grau professional, dirigides per Lluís Caballeria. A més, hi actuarà la Big Band, sota la direcció de Dani Gallostra. 

Directors: 

Lluís Caballeria, nascut a Girona el 1963, és l’actual director de la Banda i l’Orquestra Simfònica del Conservatori de Girona. Va cursar els estudis al mateix Conservatori de Girona, tot i que gran part de la seva carrera l’ha fet al Conservatori Superior de Música de Barcelona (CSMB). 

Dani Gallostra és professor superior de trompeta pel CSMB. Ha tocat, col·laborat o gravat amb formacions com La Salseta del Poble Sec, l’Orquestra del Liceu, l’Orquestra de Cambra de l’Empordà o Dusminguet. Actualment és professor del Conservatori de Girona i, en excedència, de l’Escola Municipal de Música de Girona.

 

Programa

Banda juvenil i grau professional: Deep River (Chorale Prelude) de James Swearingen; Vide Games Live. Arr. Ralph Ford, Halo Theme i Civiklization IV; 

Broadway Journey: 25 years of golden classics. Arr. J. Christensen; Marching Song de Gustav Holts.

Direcció: Lluís Caballeria

 

Big Band: Sugarplum Rock. Del Trencanous de Piotr I.Txaikovsky/Arr. Paul Clarke; Summertime de G. Gershwin/Arr. Dave Rivello; I left my heart in San Francisco de Quincy Jones; Boz de Jeff Jarvis; Cheep Tricks de Kris Berg; i Sir Duke de St. Wonder/Arr. M. Philip Mossman.

Músics convidats:

Pere Enguix i Jordi Estartús, trombons

Jordi Fontanillas, trompeta

Direcció: Dani Gallostra

 

Divendres, 19 de maig, a les 19.00 h 

Grup de guitarres del Conservatori de Girona

Direcció: Roger Tapias

Va de guitarres...


Programa

Grup de guitarres elemental: Ode to Joy de Ludwig van Beethoven, La donna è mobile de Giuseppe Verdi

Intèrprets: Nídia Chamorro, Paula Pallarès, Carlos Ortega, Aina Valsalobre

Direcció: Toni Guerrero

 

Guitar trio: Johann Mattheson (lento, allegro i giga)

Intèrprets: Irene Posada, Lucas Moreno i Aina Maruny 

Direcció: Toni Guerrero

 

Grup de cambra: El que quisiera amando, de Ferran Sor; Si me dices que mis ojos i Sepan todos que muero, de José Marín; O fair dove, o fond dove!, d’Alfred Scott Gatty

Intèrprets: Elisabet Augustín, cant, i Cristina Jordà, guitarra 

Direcció: Maike Burgdorf

 

Grup de cambra: Quebra queixo, de Celso Machado; Paçoca queixo i 

Cafè 1930 (1a part), d’Astor Piazzola

Intèrprets: Marc Bringas, violí, i Marc Pérez, guitarra

Direcció: Maike Burgdorf

 

Ensemble de Guitarres del Conservatori de Girona: Yarou Yarou, de Maurizi (arranjaments d’Eythor Thorlaksson); For Ruud, d’A. Bocchino; Nausicaä of the Valley of the Wind, d’Haruomi Hosono; From The Andes, de John Whitworth, i Rio Ancho, de Paco de Lucía (arranjaments de Toni Guerrero)

Intèrprets: Irene Rodríguez, Laura Pérez, Cristina Jordà, Marc Pérez, Ester Silva, Marta Garro, Toni Guerrero, Roger Tapias

Direcció: Roger Tapias

 

I també: 

Exposició «Camins», del fotògraf Rafel Bosch. Durant els dies del Pati Cultural es podrà veure al claustre de la Diputació de Girona l’exposició fotogràfica «Camins» de Rafel Bosch. 

Per a més informació: www.ddgi.cat/exposicions

 

Instal·lació floral. La Diputació també forma part dels espais florals de la ciutat que componen el recorregut de Temps de Flors (és el número 33).