Notícies

Els concerts del Pati Cultural, el grup Fusions de Palamós i les bandes i Va de guitarres... del conservatori de Girona

Dimarts,  16 de maig de 2017

El cicle de concerts segueix el seu ritme al Pati Cultural, demà, dimecres, amb el grup palamosí Fusions; dijous, amb el concert de bandes del Conservatori, i divendres, amb el grup de guitarres del Conservatori.

La Diputació de Girona obre de nou el claustre als visitants de Temps de Flors amb la programació del Pati Cultural. Un cicle de cinc concerts gratuïts del 13 al 19 de maig.

Demà, dimecres 17 de maig, a les 19.00 h, és el torn del grup Fusions.

El grup Fusions Grup Vocal, de Palamós, presenta En fusiona’t, sota la direcció de  Lourdes Valls

Fusions Grup Vocal està formada per 20 cantaires que canten a 4 i 5 veus, a cappella i amb acompanyament instrumental, amb un repertori prou engrescador i divertit.

Programa: I feel good de James Brown; Angels de Robbie Williams; Mocedades, recull de temes de Fusions; El meu poble de Ferran Fanés; Boney M, recull de temes de Fusions; Se bastasse una canzone d’Eros Ramazzotti; True colours, de Cindy Lauper; Grease, recull de temes de Fusions; You raise me up de S. Garden – B. Graham; Rock català, recull de temes de Fusions.

 

Dijous, 18 de maig, a les 18.00 h

Bandes del Conservatori

Des del curs 2013-2014 el Conservatori de Girona compta amb un nou projecte de bandes. L’objectiu és que els alumnes d’instruments de vent fusta, vent metall o percussió, formin part d’una banda ja des que s’inicien en l’estudi de l’instrument, als sis anys. D’aquesta manera, incorporen al grup tot allò que aprenen sobre el llenguatge musical i a les classes individuals d’instrument. En aquesta actuació al Pati Cultural, participaran les bandes juvenil i de grau professional, dirigides per Lluís Caballeria. A més, hi actuarà la Big Band, sota la direcció de Dani Gallostra. 

Directors: 

Lluís Caballeria, nascut a Girona el 1963, és l’actual director de la Banda i l’Orquestra Simfònica del Conservatori de Girona. Va cursar els estudis al mateix Conservatori de Girona, tot i que gran part de la seva carrera l’ha fet al Conservatori Superior de Música de Barcelona (CSMB). 

Dani Gallostra és professor superior de trompeta pel CSMB. Ha tocat, col·laborat o gravat amb formacions com La Salseta del Poble Sec, l’Orquestra del Liceu, l’Orquestra de Cambra de l’Empordà o Dusminguet. Actualment és professor del Conservatori de Girona i, en excedència, de l’Escola Municipal de Música de Girona.

Programa

Banda juvenil i grau professional: Deep River (Chorale Prelude) de James Swearingen; Vide Games Live. Arr. Ralph Ford, Halo Theme i Civiklization IV; Broadway Journey: 25 years of golden classics. Arr. J. Christensen; Marching Song de Gustav Holts.

Direcció: Lluís Caballeria

 

Big Band: Sugarplum Rock. Del Trencanous de Piotr I.Txaikovsky/Arr. Paul Clarke; Summertime de G. Gershwin/Arr. Dave Rivello; I left my heart in San Francisco de Quincy Jones; Boz de Jeff Jarvis; Cheep Tricks de Kris Berg; i Sir Duke de St. Wonder/Arr. M. Philip Mossman.

Músics convidats:

Pere Enguix i Jordi Estartús, trombons

Jordi Fontanillas, trompeta

Direcció: Dani Gallostra

 

Divendres, 19 de maig, a les 19.00 h 

Grup de guitarres del Conservatori de Girona

Direcció: Roger Tapias

Va de guitarres...


Programa

Grup de guitarres elemental: Ode to Joy de Ludwig van Beethoven, La donna è mobile de Giuseppe Verdi

Intèrprets: Nídia Chamorro, Paula Pallarès, Carlos Ortega, Aina Valsalobre

Direcció: Toni Guerrero

 

Guitar trio: Johann Mattheson (lento, allegro i giga)

Intèrprets: Irene Posada, Lucas Moreno i Aina Maruny 

Direcció: Toni Guerrero

 

Grup de cambra: El que quisiera amando, de Ferran Sor; Si me dices que mis ojos i Sepan todos que muero, de José Marín; O fair dove, o fond dove!, d’Alfred Scott Gatty

Intèrprets: Elisabet Augustín, cant, i Cristina Jordà, guitarra 

Direcció: Maike Burgdorf

 

Grup de cambra: Quebra queixo, de Celso Machado; Paçoca queixo

Cafè 1930 (1a part), d’Astor Piazzola

Intèrprets: Marc Bringas, violí, i Marc Pérez, guitarra

Direcció: Maike Burgdorf

 

Ensemble de Guitarres del Conservatori de Girona: Yarou Yarou, de Maurizi (arranjaments d’Eythor Thorlaksson); For Ruud, d’A. Bocchino; Nausicaä of the Valley of the Wind, d’Haruomi Hosono; From The Andes, de John Whitworth, i Rio Ancho, de Paco de Lucía (arranjaments de Toni Guerrero)

Intèrprets: Irene Rodríguez, Laura Pérez, Cristina Jordà, Marc Pérez, Ester Silva, Marta Garro, Toni Guerrero, Roger Tapias

Direcció: Roger Tapias

 

I també: 

Exposició «Camins», del fotògraf Rafel Bosch. Durant els dies del Pati Cultural es podrà veure al claustre de la Diputació de Girona l’exposició fotogràfica «Camins» de Rafel Bosch. 

Per a més informació: www.ddgi.cat/exposicions

 

Instal·lació floral. La Diputació també forma part dels espais florals de la ciutat que componen el recorregut de Temps de Flors (és el número 33).