Notícies

Surt el número 302 de la Revista de Girona, dedicat als museus gironins

El nou número de la Revista de Girona conté un reportatge titulat «Els museus d’avui» sobre la tasca dels museus gironins.

El dossier d’aquesta edició ens mostra un recorregut pels museus gironins i ens explica el patrimoni que conserven, les possibilitats educatives i d’oci que ofereixen, tot el que difonen. Diferents col·laboradors com Jordi Dorca, Carme Baqué, Josep Pastells, Mercè Sibina, David Martí, Cristina Jutge i Jordi Camps proven d’argumentar com han de ser els museus avui, quines noves propostes poden fer, com poden adaptar-se al món digital i, entre molts altres temes, expliquen no només què ensenyen, sinó també què s’amaga en els seus magatzems.

En aquest número també hi trobem una secció dedicada a la biografia del polític i activista cultural Ricard Masó, redactada per Joan Domènech. D’altra banda, l’entrevista està dedicada a Montserrat Feixas, representant de l’ACNUR a l’Europa Central, i a «Exteriors» s’hi retrata el volcà del Camp del Ninots de Caldes de Malavella.

A banda d’això, Vicenç Pagès signa a «Clàssics revisitats» un text sobre la malenconia de l’escriptor Eusebi Isern.

Finalment el treball de Narcís Selles sobre l’exposició dedicada a l’Assemblea Democràtica d’Artistes de Girona (ADAG), que s’inaugurarà el juny al Museu d’Art de Girona, és una bona oportunitat de conèixer com l’art contribueix a canviar la realitat.