Notícies

La Diputació i Emprengi faciliten la creació experimental de 17 cooperatives per estudiants de secundària

Foto : La Diputació i Emprengi faciliten la creació experimental de 17 cooperatives per estudiants de secund&a

La Diputació de Girona i Emprengi (Associació de Promoció de l’Emprenedoria i el Cooperativisme als Centres Educatius) han impulsat durant aquest curs escolar un programa educatiu que ha comportat la creació experimental de 17 cooperatives per 250 alumnes de 13 centres educatius gironins. Els estudiants han aplicat la metodologia Empresa Jove Europea de l’entitat asturiana Consorci Valnalón – Ciutat Tecnològica.

El programa educatiu es clourà demà amb la Jornada d’Emprenedoria dels Instituts de les Comarques Gironines, que tindrà lloc a l’Auditori de Girona durant el matí. Aquesta Jornada explicativa culmina la tasca dels estudiants que durant aquest curs han dut a terme la  creació de les cooperatives i els aspectes clau del projecte, en especial els relacionats amb la comunicació interna i externa, les relacions amb l’entorn del centre i temes organitzatius de finances, màrqueting i organigrames de funcionament.

La Jornada començarà a les 9.30 h a l’Auditori de Girona i tot seguit, a les 9.45 h, Anna Arisa, docent de Cooperatives de Treball de Catalunya, impartirà la xerrada "La cooperativa, un model per emprendre". Tot seguit tindrà lloc la presentació de l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines.

Finalment, a partir de les 11.30 h es farà el “Mercat de les Cooperatives” a l’esplanada d’entrada al passeig central de la Devesa.  

Les cooperatives creades són: 

- BCREEW, INS Josep Brugulat (Banyoles)

- GIVE ME FIVE !, INS Pla de l'Estany (Banyoles)

- V.I.N.A., INS Celrà (Celrà)

- SOMJOV, INS Cendrassos (Figueres)

- CNG, Maristes Girona (Girona)

- COOPSA, Maristes Girona (Girona)

- LA LLAVOR DE LA COOPERATIVA, INS Carles Rahola (Girona)

- Living The Dream, Maristes Girona (Girona)

- Mobile Dream, Maristes Girona (Girona)

- RED JEM, La Salle Girona (Girona)

- Ventus, INS Vicens Vives (Girona)

$ashobi, INS La Bisbal (La Bisbal)

- The Commerce Kings, INS La Bisbal (La Bisbal)

- COVER, Vedruna Ripoll (Ripoll)

- WALLACOOP, INS Abad Oliba (Ripoll)

- NorfeuScoop, INS Cap Norfeu (Roses)

- Empren.giscf, INS Santa Coloma (Santa Coloma de Farners)

Podeu obtenir més informació de les cooperatives a: http://emprengi.cat/nova

La jornada està organitzada per Emprengi (Associació per a la Promoció del Cooperativisme i l’Emprenedoria als Centres Educatius de les Comarques de Girona) i hi col·labora la Diputació de Girona, Ajuntament de Girona i la Fundació Princesa de Girona.