Notícies

S’inaugura l’espai sociocultural El Fil, de Sant Jaume de Llierca

El passat divendres 12 de maig va tenir lloc la inauguració del nou espai sociocultural El Fil, de Sant Jaume de Llierca, un centre que impulsarà l’activitat social, cultural i de lleure del municipi i del conjunt de la comarca. Les obres de l’edifici es van iniciar el 6 de setembre de 2016 i van finalitzar el passat 27 de març. Aquest projecte ha estat finançant de manera conjunta per la Diputació de Girona, que hi ha aportat 70.000 euros, i l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca, que a través del PUOSC 2016 hi ha aportat els 95.000 euros restants.

A la planta baixa de l’edifici hi ha una nova biblioteca que forma part de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Girona i un espai jove. A la primera planta s’ha habilitat una sala de conferències que té capacitat per a quaranta persones aproximadament, i la segona planta compta amb una sala polivalent i de reunions per a les entitats de la localitat. En aquest moment es calcula que fins a dotze entitats que no disposaven d’un espai on reunir-se ara en podran fer ús.

En el decurs de l’acte, Lluís Costabella, diputat de la Diputació de Girona, va explicar que «des de l’ens que represento ens sentim molt satisfets d’haver pogut col·laborar en la remodelació de l’espai sociocultural El Fil, que facilitarà la feina que desenvolupen les diferents entitats de Sant Jaume de Llierca i els proporcionarà un lloc on treballar». Costabella també va remarcar que «El Fil representa la materialització de la idea del treball col·laboratiu arrelat al territori, que sap utilitzar les xarxes i els instruments col·lectius per donar respostes a les necessitats». 

A la inauguració també hi va assistir Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca, acompanyat per altres representants municipals i diversos veïns del municipi. 

Premis Concurs de Literatura Infantil i Juvenil CLER 2017

El mateix dia de la inauguració l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca va entregar els premis del I Concurs de Literatura Infantil i Juvenil CLER 2017, que s’han centrat en la temàtica «Un conte esbojarrat». El consistori ha treballat en el projecte d’aquest premis de manera continuada durant el darrer any.