Notícies

Inaugurada l’exposició «Prudenci Bertrana, pintor» al Museu d’Art

Foto : Inaugurada l’exposició «Prudenci Bertrana, pintor» al Museu d’Art

Aquest dijous a la tarda s’ha inaugurat l’exposició «Prudenci Bertrana, pintor» al Museu d’Art de Girona amb la presència del director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, Jusèp Ma. Boya, i el vicepresident i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira. L’acte també ha comptat, entre d’altres, amb la participació del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, i del comissari de l’Any Bertrana, Oriol Ponsatí-Murlà. Aquesta mostra reivindica i difon la faceta menys coneguda de l’artista, si bé indestriable de la seva obra literària i de la seva trajectòria vital.

El Museu d’Art de Girona conserva un bon nombre d’obra de l’autor procedent del Fons d’Art de la Diputació de Girona. A les prop de quaranta obres del museu s’hi afegeix ara una cinquantena més de pintures, retrats, dibuixos, pastells i esbossos la majoria procedents de col·leccions particulars i algunes de les quals inèdites, que ajuden a conèixer i aprofundir en la vessant artística de Bertrana.

L’exposició, que s’emmarca en els actes i activitats de l’Any Bertrana, presenta un recorregut per la trajectòria pictòrica de l’escriptor Prudenci Bertrana (1867-1941) per mitjà de més de cent obres entre dibuixos i pintures, algunes de les quals són inèdites.

La mostra, oberta des de l’11 de maig fins a l’1 d’octubre, es complementa amb visites guiades, un club de lectura, activitats familiars i el segon cicle de «Lletres i arts» i es tancarà amb l’edició d’un ampli catàleg sobre l’obra pictòrica de Bertrana.