Notícies

Es presenta el 33è Festival de Cinema de Girona, que projectarà 340 pel·lícules entre dimarts i dissabte

Foto : Es presenta el 33è Festival de Cinema de Girona, que projectarà 340 pel·lícules entre dimarts i dissabte

«El cinema és cultura; per tant hem de ser en aquest festival, i estem molt orgullosos de ser-hi», ha subratllat la vicepresidenta quarta de la Diputació, M. Àngels Planas

La vicepresidenta quarta de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas, ha participat avui dilluns en la presentació de la trenta-tresena edició del Festival de Cinema de Girona, que tindrà lloc entre demà dimarts i dissabte a Girona. Aquesta nova edició del festival recupera les projeccions al públic en sales, que van ser suprimides en l'anterior edició degut a la situació sanitària.

«De festivals de cinema, se'n fan molts arreu del país cada any, però el de Girona no és un festival qualsevol. És un certamen plenament consolidat, que celebra aquest any ni més ni menys que la 33a edició, i que ja fa anys que s'ha convertit en un esdeveniment de renom internacional en el sector, amb repercussió molt més enllà de les comarques gironines», ha assenyalat M. Àngels Planas en l'acte de presentació de la mostra, al Museu del Cinema de Girona.

La vicepresidenta quarta de la Diputació ha exposat que la corporació «sempre ha apostat per la cultura». «El cinema és cultura i, per tant, hem de ser en aquest festival. I estem molt orgullosos de ser-hi», ha afegit.

En el festival, en el qual col·labora la Diputació de Girona, s'estrenaran 340 pel·lícules de 54 països diferents, seleccionades entre les més de 2.200 que s'hi han inscrit. Les projeccions es distribuiran entre nou espais diferents, cinc dels quals estaran situats a la Casa de Cultura.

Entre les pel·lícules que s'hi veuran hi ha produccions internacionals, com ara l'argentina Ojos de arena, d'Alejandra Marino; la brasilera Aquilo que eu nunca perdi, de Marina Thomé, o la nord-americana Run Raven Run, de Michael Rainin. També s'hi projectaran films propers, com Molins de vent (València), Confinats (Mallorca) o Dansant sobre el volcà (Catalunya del Nord). Destaquen igualment Ecos, de Tommy Llorens, centrada en l'illa de la Palma, amb Jordi Vilches al repartiment, o El caminant, del realitzador gironí Mateu Ciurana. 

A més de les projeccions, durant els dies del festival s'impartiran diversos tallers al voltant de diferents aspectes de la indústria i la creació audiovisual, que congregaran a Girona un bon nombre de professionals del sector.

Entre els intèrprets convidats en aquesta edició hi ha Macarena Gómez, Íngrid Rubio, Jordi Vilches, Alicia Verdés, Àlex Casanovas o Enric Major. Alguns d'ells presenten pel·lícula al festival i també participaran en un taller en què explicaran les seves experiències. 

En l'acte de presentació han participat també el vicealcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el director del festival, Lluís Valentí, i l'actriu i realitzadora Alicia Verdés.