Notícies

El vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, a l'11è Festival de Música de Cervià de Ter

Foto : El vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, a l'11è Festival de Música de Cervià de Ter

El monestir de Santa Maria de Cervià de Ter ha estat l'escenari, aquest divendres al vespre, del concert dedicat a la Suite Ibèria d'Isaac Albéniz, amb Nelson Goerner com a artista protagonista. Hi ha assistit el vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, i l'alcaldessa de Cervià de Ter i diputada provincial Roser Estañol.

Des de l'any 2011, els Amics de Cervià Antic organitzen cada estiu un cicle de música clàssica al monestir de Santa Maria de Cervià amb l'objectiu d'apropar aquest monument històric als amants de la música i la cultura. 

L'Ajuntament de Cervià de Ter uneix d'aquesta manera el patrimoni cultural i la música clàssica, mitjançant aquests esdeveniment que és fruit de la col·laboració amb Ibercamera, una institució musical compromesa amb la promoció de músics i intèrprets de reconegut virtuosisme i projecció internacional.

El vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha destacat en la presentació que «a la Diputació estem compromesos amb aquest Festival de Música de Cervià de Ter, que permet assistir a actuacions de gran nivell en un espai d'enorme bellesa i de prestacions acústiques excepcionals, com és l'església del monestir que va ser fundat pels senyors del castell de Cervià l'any 1053».

El concert, interpretat pel pianista argentí Nelson Goerner, ha ofert els quatre llibres de la Suite Ibèria d'Albèniz, juntament amb obres de Chopin i Schubert, en un programa artístic sensacional que el públic ha gaudit enmig de la solemnitat i l'encant d'un dels tresors més ben guardats de l'art romànic català.

Obres interpretades:
Divendres, 03/09/2021
Chopin, Barcarola op. 60
Chopin, Berceuse, op. 57
Chopin, Scherzo núm. 3, op. 39
Albéniz, Llibres 1 i 2 de la Suite Ibèria

Dissabte, 04/09/2021
Schubert, 4 Impromptus, op. 90
Albéniz, Llibres 3 i 4 de la Suite Ibèria