Notícies

La Diputació manté el suport a Girona en Moviment, que torna aquest estiu després d'un any d'aturada per la pandèmia

Foto : La Diputació manté el suport a Girona en Moviment, que torna aquest estiu després d'un any d'aturada per la pandèmia<

El vicepresident segon i diputat de Cultura, Albert Piñeira, ha participat en la presentació del festival benèfic de dansa, que tindrà lloc del 15 al 18 de juliol a la ciutat de Girona

La dansa torna aquest estiu als escenaris gironins amb la tercera edició del festival benèfic Girona en Moviment, organitzat per la Fundació Oncolliga Girona i l'Associació Cultural David Rodríguez, amb la col·laboració de la Diputació de Girona. L'esdeveniment, que no es va dur a terme l'any passat per la pandèmia de la COVID-19, té el doble objectiu de promoure aquesta disciplina artística i alhora recaptar fons per a l'ajuda al malalt de càncer. 

El festival, que tindrà lloc del 15 al 18 de juliol, s'ha presentat aquest matí a la sala Miquel Diumé de l'Ajuntament de Girona. Enguany tornarà a comptar amb la participació de ballarins catalans i internacionals de companyies de renom que hi prenen part de forma totalment altruista. La recaptació íntegra es destina a la Fundació Oncolliga Girona. 

En la seva intervenció, el vicepresident segon de la Diputació de Girona i diputat de Cultura, Albert Piñeira, ha remarcat que «Girona en Moviment és la suma de cultura i solidaritat, dues coses que necessitem ara més que mai i que ens aporten benestar i salut. Es tracta d'un festival que, a més, promou la dansa, una disciplina que malauradament encara és minoritària a Catalunya i a molts dels països del nostre entorn». 

En l'acte, també hi han participat l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la presidenta de l'Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer, i el director de Girona en Moviment, David Rodríguez. 

El festival s'obrirà el 15 de juliol a l'Auditori de Girona amb una gala inaugural amb una vintena de ballarins catalans i internacionals de prestigioses companyies de tot el món. Durant quatre dies, s'han programat arreu de la ciutat activitats per a tots els segments d'edat per apropar l'art de la dansa i els ballarins de renom al territori gironí. 

En aquesta ocasió, el suport de la Diputació de Girona també es concreta amb la participació de l'Orquestra Simfònica de Grau Superior del Conservatori de Musica Isaac Albéniz, dirigida per Lluís Caballeria, en la projecció audiovisual del divendres 16 de juliol al cinema Truffaut. Sota el títol de Concert ballat pel món post-COVID, hi interpreten un repertori musical que anirà acompanyat d'actuacions de ballarins des de diferents llocs d'Europa.