Notícies

Sis micropobles de l'Alt Empordà acolliran enguany el FASTT, que durarà dos caps de setmana

Foto : Sis micropobles de l'Alt Empordà acolliran enguany el FASTT, que durarà dos caps de setmana

El FASTT, el Festival d'Arts, Sinergies, Teatre i Territori, ha presentat aquest matí a la plaça del Pou de Vilaür la programació d'aquest 2021. Després de «l'edició de transició» de l'any passat, amb un sol dia d'activitats per la crisi sanitària originada per la COVID-19, l'organització ha decidit enguany fer un pas endavant. Es doblarà el nombre de micropobles participants, de tres a sis (Garrigàs, Palau de Santa Eulàlia, Siurana, Sant Mori, Vilamacolum i Vilaür) i les activitats s'esponjaran durant dos caps de setmana, del 8 al 18 de juliol. 

La diputada d'Assistència als Petits Municipis, Eva Viñolas, ha intervingut en l'acte: «Des de la Diputació de Girona estem molt satisfets de col·laborar un any més en aquest festival, que permet apropar les arts escèniques a les zones rurals, amb espectacles de qualitat, i alhora ajuda a dinamitzar el teixit econòmic, social i cultural d'aquests micropobles de l'Alt Empordà». També hi han estat presents alcaldes i representants dels micropobles participants en l'esdeveniment. 

El cartell d'aquesta edició el conformaran dotze espectacles escènics a l'aire lliure, seguint tots els protocols sanitaris pertinents i repartits en dues línies de programació, segons si les actuacions tenen lloc de dia o de nit. 

El FASST de dia promou la participació ciutadana per tenir una experiència de creació artística col·lectiva amb els veïns i veïnes dels diferents micropobles. La idea és portar a terme una formació de cinc dies amb la companyia professional Colectivo Lamajara amb el seu projecte Dispositivo LABranza, en què es prepararà i es crearà una peça escènica que es representarà a cadascun dels sis pobles del festival. 

Per la seva part, el FASST de nit preveu sis espectacles de mitjà i gran format, que es representaran en espais singulars de cada municipi els dijous, divendres i dissabtes de les dues setmanes de festival. Ana Polo i Oye Sherman, LaminimAL o Los Galindos són alguns dels protagonistes de les vetllades, que aniran acompanyades d'una proposta gastronòmica.