Notícies

El Festival Internacional del Circ Elefant d'Or es trasllada al pavelló de Fontajau aquest 2021

Foto : El Festival Internacional del Circ Elefant d'Or es trasllada al pavelló de Fontajau aquest 2021

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el director del festival, Genís Matabosch, n'han presentat avui la programació artística al saló de plens de la corporació

En l'edició especial d'enguany, que tindrà lloc del 24 al 28 de juny, hi actuaran 49 artistes de 15 països i serà un dels escassos esdeveniments circenses internacionals d'aquest estiu

El trasllat del Camp de Mart, al parc de la Devesa, fins al pavelló de Fontajau és la principal novetat del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or del 2021. Es tracta d'una edició especial, condicionada per la situació sanitària que, a més de canviar-ne la ubicació habitual, ha obligat també a variar les dates. Mentre que habitualment se celebrava durant el mes de febrer, enguany tindrà lloc del 24 al 28 de juny. 

La presentació de la programació artística ha estat aquest matí al saló de plens de la Diputació de Girona, amb la presència del president de la corporació, Miquel Noguer; l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el director del festival, Genís Matabosch. 

L'esdeveniment, que se celebrarà per quart any consecutiu a Girona, comptarà amb la presència de 49 artistes provinents de 15 països diferents, que competiran en 18 atraccions davant d'un jurat internacional format per cinc directors de circ i music-hall internacionals. Finalment, també hi podran prendre part els artistes russos i ucraïnesos, després que el consolat espanyol a Moscou els concedís el visat divendres passat. Aquest serà el primer gran festival circense post-COVID i un dels pocs que s'han programat aquest estiu en l'àmbit internacional.

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha remarcat que «l'any passat ens vam quedar sense gran part dels festivals d'estiu. Aquest any, s'han programat tots. L'oferta cultural a les comarques gironines, doncs, serà molt important. Començant pel Festival Internacional del Circ, que és un esdeveniment de referència en l'àmbit mundial i ajuda a promoure la demarcació arreu del món». 

Per la seva part, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha subratllat que «tenim ganes de recuperar l'economia i l'activitat cultural de la ciutat, i hem treballat durant mesos per poder sortir amb força un cop es vagin reduint les restriccions. L'organització del Festival del Circ ha fet el mateix, i així els gironins i els aficionats del circ d'arreu d'Europa podrem tornar a gaudir d'aquest espectacle a Fontajau, garantint totes les mesures de seguretat sanitària i impulsant alhora la reactivació de Girona». 

El 85 % dels artistes que participaran en aquesta edició especial del Festival Internacional de Circ Elefant d'Or no han actuat mai en cap de les nou edicions prèvies de l'esdeveniment. Ho ha remarcat el director del festival, Genís Matabosch: «Les restriccions de moviments han impedit la presència d'artistes de força països d'Àsia o Amèrica, però finalment hem pogut configurar un cartell de qualitat, tot mantenint la vocació internacional del certamen. S'hi podran veure les atraccions guanyadores de les darreres edicions dels grans festivals internacionals de l'estranger a manera d'homenatge». 

Entre les companyies convidades, n'hi de Rússia, Ucraïna, Brasil, Portugal, Cuba, Itàlia, Vietnam, Xile, Romania, República Txeca o el Perú. 

Localitats disponibles

L'organització ha posat a la venda 11.000 entrades, respectant escrupolosament tots els protocols sanitaris i mesures de seguretat davant la COVID-19. Ja s'han venut més de la meitat de les localitats (el 55 %), a un preu a partir d'onze euros. Es poden adquirir per Internet al lloc web oficial del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or (www.festivaldelcirc.com), per telèfon (972 505317) o a les taquilles del teatre municipal de Girona o a Circusland, a Besalú. 

En aquest sentit, l'aixecament progressiu de les restriccions de les últimes setmanes ha permès ampliar-ne l'aforament inicialment previst i també està afavorint l'arribada d'espectadors provinents de França.

Documentació