Notícies

El vicepresident segon de la Diputació, Albert Piñeira, inaugura l'exposició de l'Agrupació Amics de l'Aquarel·la de Girona, a Madrid

Foto : El vicepresident segon de la Diputació, Albert Piñeira, inaugura l'exposició de l'Agrupació Amics de l'Aquarel·la de

La sala Espriu del Cercle Català de Madrid acollirà fins al proper 20 de juny setze treballs artístics de socis de l'associació

L'Agrupació Amics de l'Aquarel·la de Girona i Comarques exhibirà durant les dues properes setmanes un recull dels treballs artístics dels seus socis a la sala Espriu del Cercle Català de Madrid. Aquesta exposició d'aquarel·les es podrà visitar fins al proper 20 de juny.

La inauguració ha tingut lloc aquest divendres a la tarda i ha comptat amb la presència del vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira. També hi han assistit el president del Cercle Català de Madrid, Albert Masquef, i el president de l'Agrupació, Alfons Jiménez. 

A la mostra es poden veure setze aquarel·les que posen en relleu el talent i les habilitats artístiques dels seus autors. L'Agrupació Amics de l'Aquarel·la de Girona i Comarques és una entitat sense ànim de lucre que té per objectiu potenciar la cultura de l'aquarel·la i alhora promocionar les comarques gironines. En aquest sentit, la temàtica gravita al voltant del territori gironí. 

Aquesta és la segona vegada que l'entitat exposa al Cercle Català de Madrid. També ho va fer el 2017, mitjançant una sèrie de vint obres dels socis de l'Agrupació. Posteriorment, Alfons Jiménez va cedir la seva obra al fons d'Art de la Diputació de Girona. 

L'Agrupació Amics de l'Aquarel·la de Girona i Comarques es va constituir fa gairebé 30 anys, l'1 de març de 1992, i durant el primer any la va dirigir una gestora formada pels socis fundadors. La seva presentació oficial va ser el 12 de novembre de 1993, a Girona. L'entitat, que compta amb uns setanta socis en l'actualitat, participa en esdeveniments per divulgar la cultura de l'aquarel·la, ja sigui arreu de les comarques gironines com fora del territori gironí, com en aquest cas.

El Cercle Català de Madrid

El Cercle Català de Madrid el van fundar l'any 1952 un grup de catalans que hi residien per diferents motius. Ha obtingut diverses distincions, entre les quals, la Creu de Sant Jordi, del Govern de la Generalitat de Catalunya. El seu objectiu és donar a conèixer Catalunya a Madrid i també apropar Madrid a Catalunya servint d'enllaç entre la societat civil d'ambdós territoris. 

Enguany, la Diputació de Girona va apadrinar-ne la Festa Major, com fa cada quatre anys. Les activitats es van dur a terme entre el 21 d'abril i l'1 de maig.