Notícies

La Diputació col·labora un any més amb l'(a)phònica de Banyoles, que dona el tret de sortida als festivals d'estiu de la demarcació

Foto : La Diputació col·labora un any més amb l'(a)phònica de Banyoles, que dona el tret de sortida als festivals d'estiu de

El vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha participat avui en la presentació de la dissetena edició de l'(a)phònica, el Festival de la Veu de Banyoles, que tindrà lloc del 24 al 27 de juny. Inclourà 33 propostes culturals per a tots els públics, que es repartiran en una vintena d'espais de la capital del Pla de l'Estany. Després del parèntesi de l'any passat a causa de la pandèmia, el cartell d'aquest 2021 combina artistes amb una trajectòria llarga i reconeguda (com ara Albert Pla, Nacho Vegas, David Carbén o Enric Casasses) amb talents emergents. Un any més, la Diputació col·labora en l'(a)phònica, que marca l'inici de la temporada dels festivals d'estiu a les comarques gironines.


La presentació de la dissetena edició del Festival de la Veu ha tingut lloc a la plaça Major de Banyoles. A més d'Albert Piñeira, hi han participat el regidor de Cultura i Patrimoni Cultural, Miquel Cuenca, i el director artístic de l'(a)phònica, Francesc Viladiu. Aquest any, més que mai, el festival busca la complicitat i la implicació del teixit comercial i associatiu de la capital del Pla de l'Estany, amb una campanya promocional que té com a eix uns gelats que s'han creat per a l'(a)phònica i que es poden adquirir en una dotzena d'establiments de Banyoles.  


«L'(a)phònica trenca el tòpic que els festivals importants d'estiu passen a la Costa Brava. Un dels seus grans actius és la qualitat i la capacitat de singularitzar-se, tenint en compte que molts altres acaben repetint els artistes dels seus cartells. Amb el leitmotiv de Banyoles i la veu, l'(a)phònica és un festival de referència, en una demarcació i un país en què això no és fàcil per la gran quantitat de festivals que s'hi organitzen», ha destacat Albert Piñeira en la seva intervenció.