Notícies

El Festival Tempo de Girona creix des del Barri Vell fins a la Copa amb mig centenar de propostes musicals i culturals

Foto : El Festival Tempo de Girona creix des del Barri Vell fins a la Copa amb mig centenar de propostes musicals i cultural

El vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha intervingut en la presentació de la tretzena edició, aquest matí a la seu a Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya

Enguany, el festival es dividirà en dues parts: del 15 al 31 de juliol al passeig Arqueològic del Barri Vell, i els dies 7 i 8 d'agost, amb dos concerts a La Copa

El Festival Tempo de Girona traspassarà per primer cop els límits del Barri Vell i arribarà fins a La Copa. Aquesta és la principal novetat de la tretzena edició del certamen, que enguany es dividirà en dues parts. Del 15 al 31 de juliol, tindrà lloc el Tempo Village als jardins del passeig Arqueològic, amb una quarantena de propostes diàries i gratuïtes de música, gastronomia, literatura i altres arts escèniques. Posteriorment, els dies 7 i 8 d'agost, hi haurà concerts d'artistes consolidats i revelacions a tocar de la Devesa, en el Tempo Copa.

La presentació del festival ha tingut lloc aquest matí a la seu de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb la presència del vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira. També hi han intervingut el vicealcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el director del festival, Albert Candela, i, a través d'un vídeo, el director de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) de la Generalitat de Catalunya. 

«Tempo va tenir la valentia d'organitzar el festival el 2020, en un any molt difícil per al sector cultural, i enguany ens torna a presentar una proposta eclèctica i de qualitat. Es tracta d'un oasi de música, cultura i gastronomia que no està aïllada del seu entorn, sinó que interactua amb el que té al seu voltant», ha destacat Albert Piñeira.

El vicepresident segon de la Diputació de Girona ha destacat també la «vessant inclusiva» de l'esdeveniment per donar espai a col·lectius i persones que habitualment no poden formar part de les programacions dels festivals. Enguany, es visualitzarà amb actuacions de músics invidents a partir de la col·laboració amb la Fundació ONCE o de Rumba 4G, formació del sector Est de Girona que treballa per la inclusió dels joves a través de la música. 

Dos mil espectadors en el Tempo Copa

L'objectiu del Festival Tempo Girona és continuar sent una cita cultural ineludible els dies d'estiu al Barri Vell de la ciutat. Aquest 2021, a més, fa un pas més per convertir-se en un dels festival de referència a l'estiu i, per això, s'amplia la programació amb dues grans nits de concerts en un nou espai, La Copa, amb artistes com M Clan, Sofía Ellar, Paula Cendejas, Mala Rodríguez, Amato i Tawa. La previsió actual, a l'espera de com evolucionen les condicions sanitàries les properes setmanes, és que hi hagi capacitat per a dues mil persones diàries, totes dretes, sense distàncies de seguretat i amb mascaretes. 

Als jardins del passeig Arqueològic del Tempo Village, s'hi reuniran, entre el 15 i el 31 de juliol, diferents estils musicals com reggae, rock, funk, disco, pop, soul, música negra, ritmes urbans, folk, gòspel, jazz, música brasilera, ritmes llatins, flamenc, pop-rock i indie pop, principalment prioritzant les produccions de proximitat, gironines o catalanes.  

També hi haurà els vermuts musicals i activitats paral·leles com Wine & Music (un tast de vins amb música en directe) o el Sopar Jean León, un sopar de pel·lícula coordinat pel periodista i escriptor Martí Gironell i amb la música del saxofonista Pep Poblet. Gironell també conduirà xerrades literàries (Tempo Llibres) amb Gerard Quintana, Jordi Llobregat i Paula Bonet. Tempo Village mantindrà la seva proposta d'acompanyar la música i la cultura amb la gastronomia, amb una oferta variada de productes de proximitat. 

Documentació