Notícies

El Festival Strenes tanca l'edició 2021 amb més de 9.000 assistents, a pesar de les circumstàncies adverses

Foto : El Festival Strenes tanca l'edició 2021 amb més de 9.000 assistents, a pesar de les circumstàncies adverses

El vicepresident segon i diputat de Cultura, Albert Piñeira, ha intervingut en l'acte, en què s'ha fet balanç de la novena edició del festival, que ha comptat amb vint-i-sis concerts

El públic ha tornat a donar suport al Festival Strenes. Així s'ha donat a conèixer en la roda de premsa que ha tingut lloc aquest matí a la Sala Miquel Diumé de l'Ajuntament de Girona. L'acte ha servit per fer balanç de l'edició 2021 del festival que du a Girona algunes de les millors estrenes musicals dels àmbits català i estatal.

A pesar de les condicions meteorològiques adverses i dels canvis continus en les mesures establertes per fer front a la COVID-19, un total de 9.424 persones han assistit als vint-i-sis concerts que s'han pogut dur a terme. Només el concert d'Arnau Griso a les escales de la Catedral es va haver d'anul·lar a causa de la pluja.

En l'acte de presentació també s'ha anunciat el guanyador del Premi Talent Gironí 2021, que ha estat per al grup de música Relat. Es tracta d'un projecte amb un estil molt personal que fusiona reggae i dub amb pop i música electrònica. El grup ja havia de participar en l'edició de Strenes del 2020 per presentar el seu primer disc, però es va haver d'ajornar fins a aquesta edició 2021 en suspendre's la secció Talent Gironí per culpa de la pandèmia.

A la presentació hi ha participat el vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, el qual ha estat acompanyat per Joaquim Ayats, vicealcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona; Miquel Curanta, director de l'Institut Català de les Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya; Eduard Vidal, patró de la Fundació Valvi, i Xavi Pascual, director del Festival Strenes.

Albert Piñeira ha assenyalat que «a pesar de les situacions adverses, el Festival Strenes 2021 ha estat de nou un èxit», i ha afegit que «la ciutadania ha demostrat de nou que la creació no es pot restringir ni confinar, i que necessitem més que mai tornar a gaudir de la música en directe i de la cultura en general».

Justament, el lema de l'edició d'enguany, que ha tingut lloc del 26 de març al 2 de maig a la ciutat de Girona, ha estat «La creació no es pot restringir ni confinar». Tot i les restriccions a causa de la COVID-19, el festival ha volgut refermar el seu compromís amb el sector musical i ha mantingut el format presencial.

La Casa Azul, Stay Homas, Zoo, Judit Neddermann, Ferran Palau, Amaral o La Pegatina són alguns dels grups que han mostrat les seves estrenes musicals als diferents espais de la ciutat (l'Auditori de Girona, el Teatre Municipal, l'Auditori de La Mercè i La Mirona), i enguany, a més, s'ha recuperat l'icònic escenari de les escales de la Catedral. En aquest últim escenari ha finalitzat el Festival Strenes aquest diumenge 2 de maig amb un concert d'Oques Grasses. El grup ha ofert un tastet del seu nou disc i ha repassat els seus èxits davant d'uns 500 espectadors.