Notícies

Sisena sessió del VI Seminari d'actualització jurídica i dret local de XALOC

Foto : Sisena sessió del VI Seminari d'actualització jurídica i dret local de XALOC
Aquest matí, de 9.00 a 14.00 hores, ha tingut lloc a l'Hotel Carlemany de Girona la sisena sessió del VI Seminari d'actualització jurídica i dret local, organitzada per la Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona. Aquesta sessió ha girat entorn del món urbanístic.


La Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona (XALOC) ha realitzat aquest matí la sisena sessió del VI Seminari d'actualització jurídica i dret local a l'Hotel Carlemany de Girona. XALOC organitza aquest seminari amb l'objectiu d'analitzar temes d'actualització jurídica, fent especial èmfasi en les darreres modificacions legals i jurisprudencials que afecten les entitats locals. Aquesta sessió, adreçada a secretaris, interventors i tècnics municipals de les comarques gironines, ha tractat temes específics d'urbanisme.

Durant la presentació de la jornada, el president de XALOC i diputat de la Diputació de Girona, Jordi Camps, ha explicat que el món de l'urbanisme és «un àmbit que per a tècnics i càrrecs electes ens suposa molta dedicació i que requereix una especialització que molt sovint no està a l'abast dels municipis més petits».

La jornada ha constat de dues ponències. La primera ponència, titulada «Els plans estratègics de turisme», ha estat a càrrec de Domènec Sibina Tomàs, professor de dret administratiu de la Universitat de Barcelona. Jordi Camps ha explicat que aquesta ponència aborda un conjunt de temes d'interès i de plena actualitat «com ara la regulació del fenomen turístic, els habitatges permanents i no permanents, els establiments de turisme rural, els habitatges d'ús turístic, etc.». A més ha destacat «el debat obert en relació amb els nous projectes que tenen especial incidència en el litoral gironí».

La segona ponència, pronunciada per Alfred Lacasa Tribó, director dels Serveis Jurídics de l'Ajuntament de Granollers, ha versat sobre «La intervenció per restablir la legalitat urbanística vulnerada», i s'hi han tractat els principis del règim sancionador urbanístic, les infraccions i la responsabilitat, les disposicions particulars del procediment i les sancions.

El VI Seminari d'actualització jurídica i dret local preveu dues sessions més fins a final d'any. La primera se centrarà en convenis administratius i tindrà lloc el 30 de novembre. La segona, i última del seminari, versarà sobre el dret d'accés a la informació pública i protecció de dades, i tindrà lloc el 13 de desembre. El seminari s'organitza en col·laboració amb l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC) i s'ha consolidat com un referent en la formació de treballadors d'ajuntaments de la demarcació.  

Documentació