Notícies

XALOC forma els treballadors municipals en la nova legislació de contractes públics

Foto : XALOC forma els treballadors municipals en la nova legislació de contractes públics
XALOC (Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona) ha impartit, aquest matí, una jornada de formació adreçada a tècnics municipals i càrrecs electes. Les ponències han tractat sobre la nova legislació de contractes públics.

El ponent d'aquesta jornada ha estat Joan Anton Font i Monclús, secretari general de l'Ajuntament de Tarragona i professor associat de dret administratiu de la Universitat Rovira i Virgili. Font ha ofert dues ponències, la primera centrada en els aspectes pràctics de la nova legislació contractual pública i els ens locals, i la segona sessió, emmarcada en la regulació i les novetats en les tipologies contractuals, amb especial referència als contractes de concessió d'obres i concessió de serveis, contractes de serveis i contractes mixtos.

Jordi Camps, president delegat de XALOC, ha estat l'encarregat de donar la benvinguda als participants d'aquesta tercera jornada. Tal com ha expressat Camps, «la Llei 9/2017, de contractes del sector públic, ha estat una altra sacsejada en forma de transposició a l'ordenament jurídic de les directives del Parlament i Consell Europeu, amb la finalitat de dotar de major transparència i eficiència aquests processos». Per aquest motiu, «des de XALOC considerem molt important dedicar avui un espai formatiu a la nova Llei de contractes, ja que es tracta d'una matèria tan interessant com complexa».

La trobada, que ha tingut lloc a l'Hotel Carlemany de Girona, forma part del VI Seminari d'Actualització Jurídica i Dret Local que l'organisme autònom de la Diputació ofereix als municipis de les comarques gironines. El seminari, que consta de vuit jornades teòriques com la que s'ha fet avui, forma part del Pla de Formació de XALOC 2018. Es tracta d'un tipus de formació, amb una mitjana de 85 assistents per sessió, que està esdevenint un referent en la formació de treballadors municipals de la demarcació.