Notícies

Reflexions al voltant de l’ocupació pública local i la conciliació laboral i familiar, dins el III Seminari d’actualització juridicoeconòmica del XALOC

Foto : Reflexions al voltant de l’ocupació pública local i la conciliació laboral i familiar, din

Aquest matí ha tingut lloc la sisena sessió del III Seminari d’actualització juridicoeconòmica, en què s’ha reflexionat al voltant de l’ocupació pública local (balanç i perspectives) i de la conciliació de la vida laboral i familiar, organitzat per la Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona, XALOC. La jornada, que s’ha realitzat durant tot el matí a l’Hotel Carlemany, ha tractat sobre temes d’actualització jurídica i econòmica, i ha fet especial èmfasi en les darreres modificacions legals i jurisprudencials que afecten les entitats locals.

En aquestes jornades, hi han participat persones que desenvolupen funcions de secretaria i intervenció, així com tècnics de l’Administració local.

Carolina Gala Duran, professora de dret del treball i la Seguretat Social de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha presentat la ponència sobre les polítiques de conciliació de la vida laboral i familiar a les entitats locals.

Manuel Férez Fernández, professor titular de dret públic a ESADE, ha reflexionat al voltant de l’ocupació pública local.

El president delegat de XALOC, Jordi Camps, ha donat la benvinguda als assistents i ha destacat que el tema que contextualitza les dues ponències presentades és la gestió dels recursos humans dins l’àmbit municipal.

Camps ha remarcat que “els recursos humans esdevenen una peça d’importància cabdal per al bon funcionament dels serveis municipals, que en definitiva és la base per donar un bon servei als nostres ciutadans. Per aconseguir aquest objectiu és bàsic dotar els tècnics municipals de les eines i els coneixements necessaris per poder optimitzar aquests recursos municipals, per tal d’aconseguir la màxima eficàcia i eficiència”.

La importància de la sessió d’aquest matí ha estat cabdal, perquè cal destacar una dada: al voltant del 58 % dels municipis de la demarcació de Girona tenen menys de mil habitants, fet que provoca que els seus ajuntaments siguin gestionats amb una estructura mínima i que difícilment tinguin la possibilitat d’oferir una gestió acurada al personal que hi treballa.

“És en aquest sentit” —comenta Camps— “que des de la Diputació de Girona, i més concretament des de XALOC, estem treballant per dotar els municipis dels serveis necessaris per poder donar resposta a les seves necessitats. Aquest fet comportarà que optimitzin els recursos i que puguin disposar d’una gestió molt més acurada.”