Notícies

Èxit de participació en el Primer Seminari d'actualització jurídica organitzat per XALOC i adreçat a les entitats locals

Foto : Foto: Miquel Millan

Un total de 90 secretaris, interventors i tècnics de les corporacions locals assisteixen avui al I Seminari d'actualització jurídica de l'Administració local, que constitueix la novetat principal del Pla de Formació de la Xarxa Local de Municipis (XALOC) de la Diputació de Girona per a aquest any 2013.

El seminari planteja una sèrie de sessions amb ponents especialistes en els diferents temes que es tractaran en cadascuna de les sessions. L'objectiu és fer un repàs mensual de les principals novetats legislatives; tractar a nivell teòric i pràctic un tema d’actualitat, amb especial incidència dins del món local, i esdevenir un espai de trobada entre els diferents secretaris i interventors de la demarcació de Girona, cosa que els permetrà compartir experiència i coneixement.

L’alt nombre de peticions d’inscripció d'aquesta primera jornada, en què han estat representats un total de 64 ens locals (gairebé el 30 % de la demarcació), ha obligat a programar un segon grup per al proper dilluns.

El seminari l’ha inaugurat aquest matí la vicepresidenta de XALOC, Marta Felip, que ha destacat que “la futura reforma de règim local obre una sèrie d’expectatives i incerteses respecte dels canvis que es puguin produir en els àmbits de la distribució competencial, el finançament dels ens locals, els municipis,...”

La primera sessió ha anat a càrrec de Carmen Alonso Higuera i el tema ha estat “La futura reforma de les administracions locals a Catalunya”.