Notícies

«El món amb ulls de nen. El repte de fer un bon informatiu infantil» conversa amb Laia Servera

Foto : Autor: M. Millan
Aquest divendres 15 de febrer, a la Biblioteca Pública Carles Rahola, ha tingut lloc la conversa amb Laia Servera sobre «El món amb ulls de nen. El repte de fer un bon informatiu infantil».

La periodista Laia Servera, directora i presentadora de l'InfoK, l'informatiu infantil de Televisió de Catalunya, ha conversat amb Susanna Oliveira, que va dirigir durant cinc anys la revista infantil Braçakids, per informar de com és de complex explicar l'actualitat als més petits.

La presentadora i directora del programa d'actualitat infantil InfoK, Laia Servera, ha explicat que en aquest programa classifiquen les notícies en tres grups: les que tenen a veure amb els nens i els afecten, les que no tenen a veure amb ells però els afecten i les que no són del món dels nens i en teoria no els afecten. «Amb la mainada es pot parlar de tot», afirma Servera, la qüestió és «com es fa».

Laia Servera ha comentat que els nens han d'interactuar amb el seu informatiu, i és necessari donar-los veu. I ha destacat la dificultat que suposa realitzar un informatiu per a aquesta franja d'edat, de 9 a 11 anys aproximadament, perquè «si no ens entenen es queixaran com a espectadors exigents i crítics que són».

Constata també que es busca la reflexió abans que la immediatesa: «Som l'únic informatiu que ens podem permetre el luxe de dir: hi ha hagut una explosió a Londres però com que no sabem què ha passat ja us ho explicarem demà». I és que Servera ho ha deixat clar des del principi, durant la conversa amb la periodista Susanna Oliveira en el marc de la Setmana dels Rahola: «Als nens se'ls han d'explicar les notícies traumàtiques. Cal trencar la por de parlar-ne, obrir la porta de la comprensió: si una cosa l'entenem, ens fa menys por».

Tenint en compte aquesta premissa, la periodista ha apuntat que els va costar molt «tractar el tema dels abusos sexuals a menors». Durant la conversa ha recordat que pel que fa a les imatges no les mostren totes, ja que «hi ha temes que poden resultar molt traumàtics per a un infant. Partim de la base que tot es pot explicar però no tot es pot ensenyar».