Notícies

S'obre el període d'inscripcions per participar en el FITAG 2018

Foto : S'obre el període d'inscripcions per participar en el FITAG 2018
A partir d'avui i fins al 30 de març, els grups que estiguin interessats a participar en la divuitena edició del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) ja poden presentar les seves propostes. Trobaran les bases de participació i el formulari d'inscripció en línia al web www.fitag.cat.

El FITAG, que tindrà lloc del 28 d'agost a l'1 de setembre, està patrocinat per la Diputació de Girona, amb el suport de la Casa de Cultura, la Generalitat i l'Ajuntament de Girona. Com ja és habitual, s'ubicarà en diferents escenaris de la ciutat, però, a més, comptarà amb la complicitat de diversos municipis gironins que formen part de la xarxa FITAG als Municipis. De fet, tal com destaca el director del Festival, Martí Peraferrer, «el FITAG enguany continua apostant per potenciar el projecte d'èxit FITAG als Municipis», i, en referència al Petit FITAG, Peraferrer ha assenyalat com a novetat que «s'incentivarà amb ajuts econòmics les petites col·laboracions de les companyies internacionals en aquest espai dedicat als més menuts de la casa».

Aquesta divuitena edició, en què el Festival assoleix la seva majoria d'edat, servirà també per consolidar una de les novetats de l'any passat: la creació del FITAG Barris en coordinació amb l'Ajuntament de Girona. Així mateix, l'espai CaixaForum, que també es va incorporar en la passada edició, es mantindrà com a un dels escenaris del Festival.

Es continuarà impulsant el teatre de l'Amèrica Llatina, i s'organitzarà un quart cicle de propostes de petit format, proposat per l'organització teatral internacional Corredor Latinoamericano (present al FITAG des del 2015) dins de les activitats del projecte Festival de Festivals.

Com cada any, el FITAG presentarà un espectacle propi fruit d'una coproducció internacional. Enguany la cooperació serà catalanomarroquina, i s'assajarà durant tot el mes d'agost a Girona. El Festival també oferirà un projecte pedagògic lligat a la cultura andalusa, que liderarà l'actriu cordovesa Valeria Tejero.

D'altra banda, el Festival continuarà col·laborant amb les companyies que participen a la Campanya de Teatre Amateur de les Comarques Gironines (que organitza la Casa de Cultura de la Diputació de Girona), l'escola de teatre El Galliner, la Federació Teatral Amateur Gironina (FTAG) i nombroses companyies amateurs de les comarques de Girona, que actuaran al pati de les Magnòlies, un espai que cada any acull les obres teatrals exclusivament gironines.

També, des de la Casa de Cultura, el FITAG seguirà treballant per proposar projectes col·lectius que ajudin a formar actors, a fer intercanvis entre companyies i a compartir vivències (cursos, tallers, exposicions, encàrrecs individualitzats...) durant els cinc dies que durarà el Festival. De fet, l'organització del FITAG treballa tot l'any per organitzar aquest esdeveniment cultural ja reconegut a tot el món dins del seu àmbit, i es reserva alguna sorpresa important, que revelarà en el moment oportú.

Documentació