Notícies

IX Simposi ATA: «Turisme sostenible, segur i legal»

Foto : Fotgrafies: PTCBG

El vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jordi Masquef, ha participat en el IX Simposi ATA: «Turisme sostenible, segur i legal» aquest dijous a Lloret de Mar.

Des del Patronat de Turisme Costa Brava Girona s’ha volgut destacar la tasca que l’Associació Turística d’Apartaments (ATA) duu a terme per ordenar, regular i promoure el sector. Jordi Masquef ha remarcat: «Sou una entitat amb una estructura sòlida, sensible als temes d’actualitat i fonamental per a la indústria turística».

Segons el vicepresident del Patronat, el nostre model turístic «potencia el desenvolupament de l’activitat turística responsable, seguint paràmetres de preservació mediambiental, inclusió social i accessibilitat universal. Se’n beneficien tant els residents com els visitants».

En relació amb el turisme sostenible, durant la jornada s’ha expressat que el model turístic de Catalunya i de les comarques gironines ja potencia el desenvolupament de l’activitat turística responsable en l’espai i el temps, seguint paràmetres de preservació mediambiental, inclusió social i accessibilitat universal en benefici de la qualitat de vida dels residents i per a satisfacció dels visitants.

El Pla Estratègic de Turisme 2018-2022, amb el Pla de Màrqueting corresponent, té com a objectiu establir les bases per gestionar l’activitat turística a Catalunya els propers anys a fi que el nostre país esdevingui una de les millors destinacions del Mediterrani.

En aquest sentit, a la demarcació de Girona es treballa des de fa alguns anys per desenvolupar el model basat en els valors transversals de la natura, la cultura i la gastronomia.

La gran qualitat i diversitat de recursos i atractius de la demarcació de Girona, sumats a una extensa i diversificada oferta turística ¿tant pel tipus d’empreses com d’activitats¿, i a un ampli coneixement del mercat turístic, situa la  destinació Costa Brava i Pirineu de Girona en una posició avantatjosa per desenvolupar el model de turisme sostenible del futur.