Notícies

Tot a punt per a la trenta-vuitena edició de la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

Foto : Tot a punt per a la trenta-vuitena edició de la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

La xef Carme Ruscalleda serà aquest any la confraressa d’honor d’una de les fires temàtiques més importants de Catalunya

Enguany s’han presentat 224 ratafies al concurs, provinents de Catalunya però també d’arreu del món

 

La sala Ferran Agulló de la Diputació de Girona ha estat l’escenari aquest migdia de la presentació de la trenta-vuitena edició de la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners, que tindrà el seu gruix d’activitats enguany del 7 al 10 de novembre. A l’acte, hi han assistit Jordi Camps, diputat delegat de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Girona; Susagna Riera, alcaldessa de Santa Coloma de Farners; Xavi Amat, membre de la Confraria de la Ratafia; Emilià González, regidor de Festes i Comerç de Santa Coloma de Farners, i Pep Prat, regidor de Promoció de la Ciutat, Medi Ambient i Participació Ciutadana de Santa Coloma de Farners.

Durant quatre dies, hi haurà una intensa activitat als diferents espais repartits per la ciutat, amb més d’una cinquantena de propostes per a tots els públics: des de xerrades tècniques amb els millors experts del món de la ratafia per aprofundir-ne en el coneixement o presentacions de les novetats d’aquest món fins a sortides al bosc, concerts, tallers, cursos, exposicions fotogràfiques i activitats gastronòmiques. En la presentació, Jordi Camps ha destacat que «la Festa de la Ratafia té una afluència d’uns 35.000 visitants les últimes edicions, una xifra que posa en relleu el seu èxit. És el resultat de la bona feina i de creure en el que es fa». 

L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners i la Confraria de la Ratafia amb el suport de la Diputació de Girona, nomenarà enguany confraressa d’honor la xef Carme Ruscalleda per la seva llarga i estreta relació amb productes elaborats amb ratafia, un ingredient que ha estat present en les seves cartes durant els trenta anys al capdavant del restaurant Sant Pau i que encara promociona al restaurant que dirigeix a Tòquio, al Japó. El guardó, màxima distinció que atorga la Confraria de la Ratafia, li serà atorgada el divendres 8 de novembre en la Nit de Gala de la Ratafia, on també es donarà a conèixer la ratafia guanyadora del concurs d’aquest licor, el més antic i prestigiós de Catalunya. En aquesta edició, se n’han rebut 224, provinents sobretot de Catalunya però també d’arreu del món. D’entre elles, tres del Canadà.

L’inici oficial de la Festa de la Ratafia serà el dijous 7 a les nou del vespre amb la sortida dels membres de la Confraria de la Ratafia. Aniran en processó amb torxes i absolut silenci des del carrer de la Malva. Allà hi viu l’Imma Calderón, guanyadora de la millor ratafia local de l’any passat, que entregarà el penó de la festa i el llibre de la litúrgia. Aquest volum conserva els escrits per convocar la Festa de la Ratafia, així com els noms dels guanyadors del concurs i custodis del mateix llibre i el penó.

Com a novetat, la majoria d’actes es podran seguir en directe al canal YouTube Ratafia TV i es posarà en marxa una aplicació per a mòbils, que permetrà veure la programació, ubicar els diferents espais de la festa i connectar amb les transmissions en directe.