Notícies

Albert Piñeira assisteix a la cinquena Setmana Apropa Cultura

Foto : Apropa Cultura
Aquest matí, al Teatre Lliure de Barcelona, ha tingut lloc la trobada anual de la Setmana Apropa Cultura. A l'acte, hi ha assistit el vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, que ha estat acompanyat per la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Mariàngela Vilallonga, i el conseller del Departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Chakir El Homrani, entre d'altres.

Apropa Cultura és una iniciativa de lleure cultural inclusiu que uneix teatres, auditoris i museus amb les entitats del sector social per fer la cultura accessible a tothom. Sota el lema «Una porta a la inclusió», aquest programa treballa per apropar la cultura a persones en situació vulnerable a través d'un ampli ventall d'espectacles i activitats culturals a preus accessibles.

Enguany, la cinquena Setmana Apropa Cultura inicia una temporada que es diferenciarà de les anteriors en el sentit que vol posar el focus en les dones en situació de vulnerabilitat. Un total de 41 municipis i 127 festivals i equipaments (teatres, auditoris, festivals, espais singulars i museus de Catalunya) ho faran possible a través de la cessió d'una part de les seves localitats i activitats a un preu reduït. Entre els esdeveniments que hi participen es troba Temporada Alta, festival d'arts escèniques, en el qual participa la Diputació de Girona i que enguany arriba a la vint-i-vuitena edició.

El programa Apropa Cultura, nascut el 2006, creix any darrere any. Tan sols en la temporada 2018/2019 es varen dur a terme 54.904 experiències culturals en 5.248 sortides en grup. Després de Barcelona, la comarca del Gironès és la que ofereix més  equipaments culturals, amb un total de 10.