Notícies

La UdG obre el nou curs acadèmic 2019-2020 amb una mirada cap a la igualtat de gènere

Foto : La UdG obre el nou curs acadèmic 2019-2020 amb una mirada cap a la igualtat de gènere

Els diputats Quim Ayats i Josep Piferrer han assistit a l'acte institucional

La Universitat de Girona ha donat el tret de sortida al nou curs acadèmic 2019-2020 durant els dies 2 i 3 d'octubre. El tema central d'enguany ha estat la igualtat de gènere.

Ahir, dimecres 2, es va realitzar un reconeixement de la trajectòria professional del personal d'administració i serveis i del personal docent i investigador que s'havia jubilat durant el curs anterior.

Avui, dijous 3, s'ha dut a terme l'acte institucional a l'aula magna Modest Prats, que ha acollit la periodista, escriptora i impulsora de #Cuéntalo, Cristina Fallarás. La lliçó de la ponent, «Nosotras contamos», tenia l'objectiu de comprometre els estudiants amb la lluita contra les injustícies de gènere. La periodista ha rebut recentment el Premi de Periodisme de l'Observatori Cultural de Gènere per un article a Público en què fa un recull de tots els crims masclistes a Espanya l'any 2017.

A la inauguració també s'ha lliurat la medalla de la Universitat de Girona al rector Sergi Bonet per l'acord del Consell de Govern de l'11 d'octubre de 2018. Des de l'any passat, l'obertura del nou curs de la UdG aprofita per ser un espai de reflexió i es té previst que en els cursos propers s'abordin temes com la sostenibilitat i l'educació inclusiva.