Notícies

La 7th International Figueres Cup es presenta a la Diputació de Girona

Foto : La 7th International Figueres Cup es presenta a la Diputació de Girona
Com cada any en aquestes dates, ha tingut lloc la presentació de la International Figueres Cup de gimnàstica rítmica. Enguany l'acte s'ha realitzat a la sala Ferran Agulló de la Diputació de Girona i hi han participat el diputat d'Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef; el representant territorial de l'Esport a Girona, Josep Pujols; el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Figueres, César Barrenechea, i la directora de competició de la International Figueres Cup, Gemma Torrent.

La setena edició de la International Figueres Cup està organitzada de nou pel Club Gimnàstica Rítmica Figueres i tindrà lloc els propers 28 i 29 de setembre. En concret, se celebrarà al poliesportiu municipal de la ciutat de Figueres, capital de la comarca de l'Alt Empordà.

Com l'anterior edició, l'esdeveniment acollirà gimnastes d'arreu dels quatre continents. En concret, hi haurà vint-i-quatre clubs participants estrangers procedents dels països següents:

·    Àsia: el Kirguizistan
·    Àfrica: Nigèria, Guinea Bissau i Gàmbia
·    Sud-amèrica: Guadeloupe i la Guaiana Francesa
·    Europa: Anglaterra, Bèlgica, França, Hongria, Mònaco, Polònia, Rússia i Ucraïna.

A més, també hi haurà quaranta clubs participants nacionals provinents de l'illa d'Eivissa, de les comunitats autònomes de Madrid i Burgos, així com d'arreu de Catalunya.

L'edició d'enguany comptarà en total amb unes mil cinc-centes participants que representaran més de seixanta clubs diferents d'arreu del món.

L'esdeveniment tindrà dues competicions: la individual i la de grups. En ambdues competicions les participants estaran agrupades en tres nivells diferents: el nivell A (absolut), el B (base) i el C (promoció). En el cas de la categoria de grups, les promeses estaran repartides en dos subgrups: el C i el D. Dins de cada nivell, les gimnastes competiran segons la seva edat en les categories: premini, mini, childrens, prejúniors, júniors i sèniors. De cada una de les categories s'atorgaran trofeus a les tres primeres classificades i un diploma fins a les vuit primeres classificades.

La competició de grups tindrà lloc el dissabte 28 de setembre i la individual es durà a terme entre el dissabte i el diumenge 29 de setembre. A més, dissabte, durant tot el dia, hi haurà una masterclass impartida per les subcampiones dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro del 2016 Sandra Aguilar i Artemi Gavezou.

Així mateix, dissabte a les 20.30 h, se celebrarà la Gala Show, que comptarà amb la presència d'Anastasia Simakova, campiona del món de gimnàstica rítmica; els campions masculins d'Espanya Gerard López i Xavier Bautista; les campiones de Catalunya Anna Pons i Laura Carrillo, i el quart classificat del Campionat del Món, el conjunt júnior de la selecció espanyola. Uma Méndez, gimnasta del Club Gimnàstica Rítmica Figueres del Club, forma part d'aquest equip júnior.