Notícies

La Diputació de Girona, present a l'XI Congrés Internacional de Judo Ciutat de Girona

Foto : La Diputació de Girona, present a l'XI Congrés Internacional de Judo Ciutat de Girona
Aquest migdia, el diputat Joaquim Ayats ha assistit a l'acte institucional de l'onzena edició del Congrés Internacional de Judo Ciutat de Girona, que ha tingut lloc al pavelló d'esports Girona-Fontajau. L'esdeveniment, que es va iniciar ahir, finalitzarà demà, dia 22 de setembre.

A l'acte, que ha tingut lloc a la pista auxiliar del pavelló d'esports, també hi han assistit el president de la Federació Catalana de Judo, Fermí Parra; el director de l'Escola Federativa Nacional, Vicent Carratalà, i el president del Comitè Organitzador del Congrés Internacional de Judo i president de l'Associació Girona Judo, Fèlix Estartús, entre d'altres.

Prèviament als parlaments institucionals, s'han lliurat tres guardons: el guardó individual «Julio Carlos García-Romeu», el guardó a empresa «Jita Kyoei - ajuda mútua i prosperitat» i el guardó grupal «Judo, solidaritat i valors».

Joaquim Ayats ha fet entrega del guardó grupal, que té com a finalitat promoure iniciatives encaminades a l'intercanvi d'experiències en l'àmbit esportiu i humà amb grups de judokes o clubs d'altres països, comunitats autònomes o ciutats. El guardó es lliura a aquell grup amb el qual, gràcies a una prolongada vinculació i contínua participació al Congrés Internacional de Judo Ciutat de Girona, s'ha acabat consolidant una relació que va més enllà del judo i que mereix una especial consideració.

Enguany, el diputat ha entregat aquest guardó, patrocinat per l'empresa Securitas, al grup de judokes de París, per la seva fidelitat, constància i regularitat en l'esdeveniment.

El guardó individual «Julio Carlos García-Romeu» ha estat entregat a Cèsar Tàpia, professor de judo de Cantàbria que fa més de quinze anys que té relació amb l'Associació Girona Judo i que col·labora regularment al Congrés.

El guardó a empresa «Jita Kyoei - ajuda mútua i prosperitat» ha estat entregat a EUSES,  Escola Universitària de la Salut i l'Esport amb campus a Salt (Girona).

El Congrés Internacional de Judo Ciutat de Girona està organitzat des dels seus inicis per l'Associació Girona Judo. L'esdeveniment reuneix, edició rere edició, tècnics de primer nivell en aquest esport. Enguany hi són presents el campió mundial 2018, Nikoloz Sherazadishvili; el medallista mundial 2019, Denis Vieru, i el subcampió d'Europa 2019, Fran Garrigós, entre molts d'altres.

A través de sessions tècniques i practiques realitzades sobre el tatami així com les ponències a l'aula, l'esdeveniment pretén donar a conèixer aquest esport i alhora fomentar la formació de tècnics i entrenadors de judo. D'aquesta manera, es contribueix a la millora del bagatge professional en aquest àmbit.

Totes aquestes característiques fan del Congrés Internacional de Judo Ciutat de Girona un esdeveniment únic en el món del judo català. L'esdeveniment, que té una gran projecció internacional, acollirà enguany més de tres-cents cinquanta participants provinents tant de Catalunya com de les diferents comunitats autònomes d'Espanya i d'arreu d'Europa: França, Moldàvia, Anglaterra o Portugal, entre d'altres.

Enguany s'ha programat també un apartat especial destinat al judo infantil, amb l'objectiu de donar cabuda als diferents col·lectius i perfils de persones que formen part d'aquest món.

Amb la presència de la Diputació en l'acte d'avui, així com amb la participació del diputat Jordi Masquef en la presentació de l'esdeveniment dimecres passat, 18 de setembre, la corporació referma la seva col·laboració en el Congrés Internacional de Judo Ciutat de Girona. Un esdeveniment d'una importància cabdal que contribueix a la millora de la qualitat de vida de les persones i que, alhora, promou internacionalment les comarques gironines.