Notícies

Albert Piñeira participa en la XXIV Trobada de Centres d'Estudis Locals i Comarcals de les Terres de Girona

Foto : Albert Piñeira participa en la XXIV Trobada de Centres d'Estudis Locals i Comarcals de les Terres de Girona
Aquest mati ha tingut lloc, a la capella del convent de Santa Clara de Castelló d'Empúries, la XXIV Trobada de Centres d'Estudis Locals i Comarcals de les Terres de Girona. En l'acte hi han participat el vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, acompanyat de l'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell; el president de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana (CCEPC) i president segon de l'Institut Ramon Muntaner (IRMU), Josep Santesmases, i la directora de l'Associació d'Història Rural (AHR), Marisa Roig.

La jornada s'ha iniciat amb la presentació de projectes i activitats tant de la CCEPC, com de l'IRMU i dels centres d'estudis. S'ha fet especial referència al projecte «Pobles abandonats. Una herència universal per al coneixement i desenvolupament del territori», el qual s'ha completat amb la conferència «Canvis socials a la regió de Girona en el segle XVIII», de la catedràtica d'història econòmica de la Universitat de Girona i membre de l'Associació d'Història Rural Rosa Congost.

A continuació s'ha dut a terme una visita guiada per les instal·lacions de l'Ecomuseu-Farinera del mateix municipi. Es tracta d'una institució nascuda amb l'objectiu de conservar i enriquir tant el patrimoni de la farinera com el seu entorn, i de promoure'n l'ús social per tal que esdevingui una eina dinamitzadora de l'àmbit social, econòmic i cultural de Castelló d'Empúries.

Enguany la celebració de la XXIV Trobada de Centres d'Estudis Locals i Comarcals de les Terres de Girona coincideix amb el vintè aniversari de l'Associació d'Història Rural, una entitat creada el 17 d'abril de 1999 i impulsada per un grup d'historiadors que volien conèixer i preservar la història rural de les comarques de Girona. Per aquest motiu al llarg de la jornada s'hi ha inclòs la commemoració d'aquest aniversari.