Notícies

La vicepresidenta Maria Puig assisteix a la inauguració de la XVI Fira d'Indians

Foto : La vicepresidenta Maria Puig assisteix a la inauguració de la XVI Fira d'Indians
Maria Puig, vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, ha assistit aquesta tarda a l'acte inaugural de la XVI Fira d'Indians, que tindrà lloc al municipi de Begur entre els dies 6 i 8 de setembre. En l'acte, la vicepresidenta ha estat acompanyada per Meritxell Budó, consellera de la Presidència i portaveu del Govern; Raúl Morales, director dels Serveis Territorials del Departament de la Presidència a Girona, i Maite Selva, alcaldessa de Begur, entre d'altres.

Durant la inauguració oficial de la fira s'ha dut a terme la visita a l'exposició «Els jardins indians» a la sala d'exposicions municipal, a càrrec del comissari de l'exposició; i l'estrena de l'havanera del Mil·lenari del Castell de Begur, amb el grup de teatre Mutis, entre altres activitats.

Aquesta és la setzena edició que se celebra de la Fira d'Indians. Durant tres dies el municipi ha omplert carrers, places i espais públics amb activitats de diversa índole per celebrar l'estreta relació entre Cuba i Begur: mercat de productes d'ultramar i mostra d'oficis, visites guiades pel patrimoni indià, l'exposició i conferència sobre els jardins dels indians o la conferència «Les plantes dels indians», entre d'altres. A més, al llarg d'aquest cap de setmana també hi haurà actuacions musicals, animacions i tallers.

La relació entre Cuba i Begur té el seu origen en l'emigració de molts veïns del municipi a aquest país al llarg del segle XIX. Alguns d'ells van prosperar-hi i, en retornar al poble, hi van construir ostentoses cases que recreen l'estil de vida de Cuba.

Documentació