Notícies

El FITAG busca actors amateurs per participar en una coproducció teatral internacional aquest estiu

Foto : El FITAG busca actors amateurs per participar en una coproducció teatral internacional aquest estiu
El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) ha obert un procés de selecció d'actors no professionals per participar aquest agost en una coproducció teatral internacional. La convocatòria es fa en el marc de la dinovena edició del festival, que tindrà lloc del 27 al 31 d'agost a Girona i també a altres punts de la demarcació per mitjà de la xarxa FITAG Municipis. La directora i actriu brasilera Carolina Correa dirigirà el treball, de caràcter experimental i basat en l'expressió corporal. L'obra servirà per inaugurar el FITAG del 2019, el 27 d'agost al Teatre Municipal de Girona.

Una quinzena de persones participaran en aquesta coproducció internacional, que es titula Experiment autoficció. Ara com ara, ja s'ha confirmat que hi intervindran nou actors amateurs del Marroc, Colòmbia, Egipte, l'Argentina i el Brasil. Per tant, la crida és per seleccionar les altres sis persones que integraran l'equip. Els requisits per optar-hi són:
-tenir més de vint anys;
-tenir experiència en el teatre o la música;
-estar disposat a col·laborar en un treball d'obertura íntima, per mitjà de la gestualitat i de l'expressió corporal, i
-tenir disponibilitat per participar en els assajos que, de dilluns a dissabte, de les 15.30 a les 20.30 hores, es faran, a partir del 12 d'agost i fins a l'inici del festival, al centre de formació teatral El Galliner, a la Casa de Cultura de Girona.

Les persones interessades poden enviar el currículum i dues fotografies (una de la cara i una altra del cos sencer) a l'adreça electrònica fitag@fitag.cat, abans del 15 de juny. Es valorarà que els candidats sàpiguen tocar instruments musicals.

«Els participants en aquesta coproducció faran un treball de creixement molt important com a actors. És un projecte pedagògic i, al mateix temps, ofereix una oportunitat per experimentar el festival des de dins i per conviure amb les persones d'arreu del món que el fan possible», destaca el director del festival, Martí Peraferrer. I hi afegeix: «És una obra contemporània, transgressora, introspectiva i visual. Alhora, amb aquesta proposta, el FITAG també fa un pas endavant important, en anar més enllà del teatre clàssic i adoptar nous gèneres i formats.» Experiment autoficció es representarà en altres indrets de les comarques gironines, dins de la programació del FITAG Municipis.

Carolina Correa és actriu, ballarina i directora teatral. És la coordinadora internacional del Corredor Latinoamericano de Teatro a l'estat de Minas Gerais (Brasil). És postgraduada en performance i art a l'escola i facultat de dansa Angel Vianna de Rio de Janeiro (2013), i graduada en comunicació social a la Universitat PUC Minas (1998). Actualment, és professora de llengua espanyola al col·legi Rudolf Steiner de Minas Gerais. També és fundadora del Grupo Dos Dois i del Soller Centro de Artes de Nova Lima (Brasil). El 2012 va ser guardonada com a millor actriu secundària amb el Premi Usiminas Sinparc. Ha actuat en diverses obres de teatre i en festivals d'arts escèniques del Brasil, l'Argentina, l'Uruguai, Xile, Cuba i l'Estat espanyol.      

Coproducció entre Israel i Catalunya
La companyia israeliana Teatro de Netanya durà a la dinovena edició del festival una altra coproducció internacional. Serà per mitjà d'una adaptació de l'obra Tot esperant Godot, del dramaturg Samuel Beckett. L'espectacle serà en castellà i hi participaran actrius no professionals d'Israel i de Catalunya, sota la direcció d'Efraim Barkan. En aquest cas, el procés de selecció de les participants ja està tancat.