Notícies

El diputat de Noves Tecnologies, Jordi Xargay, assisteix a la presentació del CatVers, el metavers català

Foto : El diputat de Noves Tecnologies, Jordi Xargay, assisteix a la presentació del CatVers, el metavers català

Aquest matí, ha tingut lloc la presentació oficial del CatVers, el metavers català. El projecte és iniciativa del CBCat (Centre Blockchain de Catalunya), amb seu a Girona i que compta amb el suport de la Diputació de Girona, i també hi ha col·laborat la Cambra de Comerç de Barcelona i el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat.

El diputat de Noves Tecnologies, Jordi Xargay, ha assistit virtualment a l'acte, des de l'Ajuntament de Girona, juntament amb l'alcaldessa, Marta Madrenas. L'objectiu de CatVers és impulsar la llengua i la cultura catalanes en el nou món virtual. Es tracta d'un entorn virtual com el que promou Facebook (ara Meta, referent al metavers) però íntegrament en català, a través del qual els usuaris accedeixen a espais i sales personalitzats on poden treballar o interactuar entre ells. 

La presentació s'ha desenvolupat en aquest mateix espai digital i s'ha pogut seguir a través d'ulleres de realitat virtual i de dispositius convencionals, com ordinadors, mòbils o tauletes. Aquest fet ha permès que tant els assistents com els ponents poguessin trobar-se en el mateix entorn virtual, malgrat ser en diferents espais físics. 

Des d'avui, el CatVers és accessible per a tothom a través de la pàgina www.catvers.cat o bé per mitjà de www.catvers.land, des d'on els usuaris poden crear la seva pròpia sala partint dels models predefinits i convidar-hi els seus col·legues de feina, amics o familiars.