Notícies

Visita de la vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona i presidenta de Dipsalut, Maria Puig, a Torroella de Montgrí

Foto : Visita de la vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona i presidenta de Dipsalut, Maria Puig, a Torroella de Mo

S'ha reunit aquest divendres al matí, juntament amb la gerent de Dipsalut, Silvia Oliveras, amb l'alcalde Jordi Colomí

La vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona i presidenta de Dipsalut, Maria Puig, acompanyada de la gerent de Dipsalut, Silvia Oliveras, ha mantingut aquest divendres una reunió de treball amb l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el tinent d'alcalde, Josep Martinoy.

Durant la trobada han tractat temes d'interès mutu, de present i de futur, especialment sobre el Pla Municipal de Salut, Benestar i Desenvolupament Sostenible que s'està desplegant al municipi des de fa un any i mig. Aquest és el primer pla d'aquestes característiques que es va aprovar a les comarques gironines, després d'un procés iniciat el maig de 2017, amb el guiatge del Dipsalut i de la Càtedra de Promoció de la Salut de la UdG, i la col·laboració de l'Agència de Salut Pública.

La presidenta de Dipsalut, Maria Puig, ha dit: «Cal destacar el treball conjunt fet en relació amb el Pla Municipal de Salut: l'anàlisi de la realitat del municipi, la detecció, la identificació d'actius de salut, la col·laboració entre els diferents actors del territori, etc. Els hem acompanyat en aquesta interessant experiència i n'hem extret valuosos aprenentatges. Aquesta feina d'anàlisi va molt lligada amb la que ara estem iniciant amb l'Observatori de desigualtats socials i de salut. És necessària per poder prendre les millors decisions possibles i impulsar accions fonamentades i efectives per aconseguir municipis saludables a les comarques gironines».

D'altra banda, l'alcalde, Jordi Colomí, ha manifestat que l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha posat al centre de la gestió municipal aquest pla, el qual ha esdevingut un instrument transversal que abasta la totalitat de les àrees municipals. Colomí ha argumentat que aquesta eina és molt útil, per exemple, en contextos de crisi sanitària com l'actual, i ha valorat molt positivament la gran tasca de suport que es presta des de Dipsalut.