Notícies

El president Miquel Noguer assisteix a la Nit del Voluntariat

Foto : El president Miquel Noguer assisteix a la Nit del Voluntariat

S'hi ha presentat la federació Girona Voluntària

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha assistit aquest divendres a la festa dels voluntaris gironins. La celebració anual dels voluntaris gironins va servir per presentar la nova federació Girona Voluntària.


A l'acte hi han participat també Quim Ayats, diputat de la Diputació de Girona i vicealcalde de l'Ajuntament de Girona; Marta Madrenas, alcaldessa de Girona; Núria Pi i Maria Àngels Cedacers, regidores de l'Ajuntament de Girona; Maria Mercè Roca, presidenta de Girona Voluntària; Joan Vergés, director de la Càtedra Ferrater Mora de la UdG, i les entitats impulsores de la federació: AFA del Centre d'Educació Especial Palau; Associació MIFAS, Fundació Oncolliga; Fundació SERGI, Associació Multicapacitats; Fundación San Vicente de Paul; Support - Fundació Tutelar de Girona; GEiEG - Grup Excursionista i Esportiu Gironí i la Fundació Ramon Noguera.


En l'acte, Joan Vergés, director de la Càtedra Ferrater Mora de la UdG, ha fet una reflexió sobre el voluntariat i hi ha hagut dues actuacions musicals, de Magalí Soler i Mariona Navarro, alumnes de l'Escola Municipal de Música de Girona.


L'acte ha acabat amb una actuació del grup Relat, guanyador del Festival Strenes 2021.


Girona Voluntària
La federació Girona Voluntària es va crear el desembre del 2020. Nou entitats gironines van decidir unir esforços i formar una federació que, segons els fundadors, coordinés les entitats socials i d'acció comunitària per modernitzar, rejovenir, posar en valor i obrir el voluntariat a les necessitats de la societat.
Ara, a punt de complir el primer any des de la seva creació, Girona Voluntària es presenta oficialment en una festa d'homenatge a tota la tasca del voluntariat a les comarques gironines, que ha tingut lloc aquest divendres al pavelló de Fontajau de Girona.
Girona Voluntària està presidida per l'escriptora Maria Mercè Roca.