Notícies

El president, Miquel Noguer, visita l'escola taller de la Fundació dels Oficis a Figueres

Foto : Fotos: M. Artalejo

S'ha reunit amb representants d'empreses i membres col·laboradors de la Fundació dels Oficis per tractar sobre l'impuls de la formació professional a l'Alt Empordà

L'escola consta d'un espai cedit a l'Institut Narcís Monturiol per realitzar el cicle formatiu de grau mitjà de manteniment electromecànic

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha visitat l'escola taller de la Fundació dels Oficis de Figueres juntament amb el diputat Jordi Masquef. En la trobada ha estat rebut pel president de la Fundació dels Oficis, August Conesa, i s'ha reunit amb els membres del patronat de la Fundació i representants d'empreses que hi col·laboren: Prada Nargesa, Taller Caritg, Garatge Sala, Oliva Motor Girona, Instal Burgas, Fusteria Lladó, Grup Peralada, Margall i Caixàs, Miemsa, Grup Padrosa i Altima.

En la visita a l'escola taller també s'ha reunit amb Albert Masoliver, director de l'Institut Narcís Monturiol de Figueres. A l'escola taller de la Fundació dels Oficis hi fan formació alumnes del cicle formatiu de grau mitjà de manteniment electromecànic.

El president de la Diputació de Girona ha conegut l'espai en el qual està ubicada l'escola taller, on els membres de la Fundació dels Oficis li han transmès la voluntat dels empresaris de promocionar la formació professional a la comarca.

Miquel Noguer ha destacat: «Des de la Diputació de Girona apostem per la promoció i la difusió dels oficis. La formació, l'educació i l'aprenentatge de la gent jove, però també dels aturats i dels treballadors en actiu que volen millorar, és una tasca de tots, que només unint sinergies es podrà portar a terme amb la professionalitat necessària».

El president de la Fundació dels Oficis, August Conesa, ha recalcat: «Des de la Fundació dels Oficis volem potenciar la formació professional. Com a comarca tenim molt de camí per recórrer i ho volem fer de costat amb el teixit empresarial de la comarca i amb les institucions». I ha afegit: «Entenem que és primordial que les empreses del territori impulsin la formació professional i que els joves de la comarca la vegin com una opció de futur».

La Fundació dels Oficis treballa per la promoció i la difusió dels oficis i, a aquest efecte, té com a finalitat: promoure l'ensenyament, l'aprenentatge i la formació dels diferents oficis; potenciar la formació de la gent jove, els aturats i els treballadors que volen millorar; promoure i posar en valor els diferents oficis a les escoles, i realitzar accions per implicar tot l'empresariat de la comarca en la formació de la gent jove, els aturats i els treballadors en actiu que volen millorar. 

La Fundació dels Oficis actualment treballa en els projectes següents:

  • Taula de treball per a l'impuls de la formació professional a l'Alt Empordà, promoguda per la Fundació. L'objectiu és potenciar la col·laboració entre el sector públic i el sector privat per tal de coordinar la formació amb les necessitats empresarials de la comarca.
  • Curs d'interpretació de plànols: formació especialitzada per a treballadors en actiu.
  • Primera edició del Saló dels Oficis, que té com a objectiu que els estudiants de 4t d'ESO de la comarca puguin conèixer, d'una banda, els diferents cicles formatius que els ofereixen els instituts de la comarca i, d'altra banda, l'activitat de les empreses de la comarca segons els diferents perfils professionals.
  • Curs d'interpretació de plànols i soldadura amb elèctrode revestit, en el marc del programa «Treball als barris» de l'Ajuntament de Figueres.