Notícies

El vicepresident Pau Presas visita els municipis de Capmany i Garriguella

Foto : Fotograf: Marti Artalejo

El vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, ha visitat aquest dijous els municipis alt-empordanesos de Capmany i Garriguella.

A Capmany, ha estat rebut per l'alcalde, Joan Fuentes, i per la primera tinenta d'alcaldia i regidora de les àrees d'Educació, Sanitat, Benestar Social i Joventut, que li han agraït la predisposició i l'ajuda que la Diputació de Girona els dona tant en els projectes municipals com en l'assessorament.

En la trobada li han explicat el seu projecte de poble relacionat amb les energies renovables, en aspectes com les comunitats energètiques i les calderes de biomassa.

Han visitat el Sindicat Agrícola de Capmany, un equipament municipal que, amb l'ajuda de la Diputació, s'està rehabilitant en diferents fases. En aquest espai han parlat sobre la història del poble lligada als cellers i han posat en relleu el valor de la tradició relacionada amb la verema i amb tot el que fa referència a la cultura vitivinícola del municipi.

Tot seguit, Presas s'ha traslladat a Garriguella, on s'ha reunit, a l'Ajuntament, amb l'alcaldessa, Isabel Teixidor. A la reunió han tractat sobre diferents projectes de rehabilitació dels carrers del poble per modernitzar i soterrar serveis i millorar així tot el centre del municipi.

Presas ha conegut de primera mà les obres que, gràcies a les subvencions de la Diputació de Girona, es duen a terme al cementiri, per millorar-lo i fer-lo un espai més agradable i obert. També han parlat de projectes relacionats amb les energies renovables, i han fet una visita a la biblioteca, que s'ubica sota l'Ajuntament i que ha quedat petita. Han visitat també els nous espais municipals que s'han d'adequar per traslladar-hi la biblioteca, que han de permetre que s'hi facin més activitats.

Les visites institucionals que el vicepresident primer fa als municipis li permeten conèixer de primera mà els projectes dels ajuntaments de les comarques gironines i, alhora, buscar mecanismes perquè la Diputació hi pugui col·laborar. La política de la Diputació de Girona està dirigida a conèixer les necessitats i els problemes dels municipis de la demarcació per poder gestionar les ajudes.