Notícies

La Diputació de Girona s'adhereix al manifest del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

Foto : La Diputació de Girona s'adhereix al manifest del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Don

Avui, 25 de novembre de 2020, la Diputació de Girona presenta un vídeo institucional, conjuntament amb la Generalitat de Catalunya a Girona i l'Ajuntament de Girona, amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones. Aquest any, per les circumstàncies actuals i a causa de la pandèmia de la COVID-19, no s'ha fet l'acte de manera presencial.

Amb aquest objectiu, durant la sessió plenària d'ahir, també es va emetre una peça audiovisual en la qual diverses diputades, en representació de tots els grups polítics que formen part de l'ens supramunicipal, posen veu al contingut d'aquest manifest, que enguany ha volgut evidenciar la duresa de la pandèmia de la COVID-19 per a les dones i les criatures que viuen en situacions de violència. Aquesta situació excepcional causada pels confinaments ha derivat, a més, en l'increment d'altres tipus de violència, com és el cas de la violència masclista a Internet.

Pel president de la Diputació, Miquel Noguer, «commemorem aquest dia arreu del món per denunciar la violència que s'exerceix sobre les dones, que té el seu origen en la manca d'equitat i la discriminació, i per reclamar-ne l'eliminació».

Miquel Noguer remarca en el vídeo que «en aquests moments tan complicats que estem vivint, amb la situació d'emergència provocada per la pandèmia de la COVID-19, ens trobem amb un increment de les violències durant el confinament, amb dades molt alarmants».

I acaba assenyalant que «la violència masclista no és un problema "de" les dones. Les agressions masclistes no són casos aïllats ni inevitables, sinó que són fruit d'una societat masclista i amb desigualtats per raó de gènere que cal transformar. [...] Treballem tots i totes per garantir el dret de les dones a viure lliures de violències».

D'aquesta manera, la Diputació de Girona mostra el seu compromís amb l'erradicació d'aquesta xacra social, alhora que mostra el seu suport a les dones i els infants que pateixen aquest tipus de violència. L'ens supramunicipal participa en aquest document, que té com a finalitat donar visibilitat a aquesta problemàtica, de manera consensuada amb la Generalitat de Catalunya, la resta de diputacions catalanes, la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i l'Ajuntament de Barcelona.

Tradicionalment s'organitzava un acte conjunt de la Diputació, la Generalitat i l'Ajuntament de Girona. Aquest any, però, per les circumstàncies actuals i a causa de la pandèmia de la COVID-19, s'ha fet un vídeo conjunt.