Notícies

La Diputació il·lumina de lila la façana per al Dia Mundial dels Nens Prematurs

Foto : La Diputació il·lumina de lila la façana per al Dia Mundial dels Nens Prematurs

Aquest dimarts al vespre la Diputació de Girona ha il·luminat de lila la façana amb motiu del Dia Mundial dels Nens Prematurs 2020. Durant aquest dia es pretén sensibilitzar internacionalment sobre els reptes i les dificultats que giren entorn de l'arribada al món d'aquests nadons.

Per aquest motiu, i tal com s'ha fet amb altres causes, la corporació s'ha afegit a aquesta acció per tal de contribuir a visibilitzar aquesta problemàtica i conscienciar la societat en general sobre unes circumstàncies que afecten els nens nascuts abans d'hora i les seves famílies.

Els naixements d'aquests infants abans que finalitzi el període de gestació -abans de la trenta-setena setmana de l'embaràs- suposen tot un seguit de complicacions tant per a ells com per al seu entorn més proper. Per això, aquesta commemoració pretén ser una mostra de suport a les famílies que es troben en aquesta situació i una manera de recordar els infants prematurs morts a causa d'aquesta circumstància.

En aquests casos existeix un risc elevat de mortalitat infantil. En l'àmbit internacional s'estipula que el naixement prematur és una de les principals causes de mort en nens menors de cinc anys. En aquest sentit, les Nacions Unides, per mitjà dels objectius de desenvolupament sostenible, té com a fita reduir considerablement la mortalitat neonatal abans del 2030.