Notícies

El món local català suma esforços per coordinar la gestió i les mesures contra el COVID-19

Foto : El món local català suma esforços per coordinar la gestió i les mesures contra el COVID-19

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, s'ha reunit aquest matí amb el president Quim Torra i altres representants de la Generalitat, de les altres tres diputacions i d'entitats municipalistes
 

Els representants del món local i de la Generalitat de Catalunya han mantingut, aquest matí, al Palau de la Generalitat, una reunió en què han posat en comú les dades, les mesures i l'anàlisi de la situació per sumar esforços per combatre la propagació del COVID-19 al nostre territori. El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, s'ha reunit amb el president Quim Torra i altres representants de la Generalitat, de les altres tres diputacions i de les entitats municipalistes FMC (Federació de Municipis de Catalunya) i ACM (Associació Catalana de Municipis), i de l'Associació de Micropobles de Catalunya. 

Miquel Noguer ha insistit en el fet que «la millor protecció és el sentit comú, la prudència i les mesures d'higiene i autoprotecció, que, juntament amb la necessitat d'afluixar el ritme, ens permetran superar aquesta situació de la millor manera possible».

En la reunió s'ha posat èmfasi en la necessitat de complir les mesures establertes per les autoritats sanitàries i d'emergències, que busquen protegir la ciutadania.

El món local s'ha proposat reforçar el teletreball, evitar totes les situacions de risc potencial als pobles i ciutats de Catalunya i vetllar per la salut, especialment de les persones més vulnerables. És per aquest motiu que el president de la Diputació de Girona demana «que la gent sigui corresponsable, que actuï seguint les recomanacions que es donen des dels canals oficials de les institucions i que, sobretot, eviti desplaçaments innecessaris».