Notícies

Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Girona s'uneixen per commemorar el Dia Internacional de les Dones

Foto : Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Girona s'uneixen per commemorar el Dia Internacional de

En l'acte també es va voler manifestar l'agraïment a les dones dels cossos que treballen en situacions d'emergència

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i la vicepresidenta tercera de la Diputació i presidenta delegada de Dipsalut, Maria Puig, van participar en aquest reconeixement públic

Dissabte al migdia va tenir lloc, a l'auditori Josep Irla de la Generalitat de Catalunya a Girona, un acte institucional conjunt entre la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Girona per commemorar el Dia Internacional de les Dones.

En l'acte d'enguany es va anar un pas més enllà i es va expressar públicament el reconeixement a les dones que treballen i col·laboren amb els diferents cossos d'emergències de les comarques gironines, tant per l'excel·lent feina que fan cada dia per garantir la seguretat ciutadana i gestionar les emergències, com per la seva actuació en casos excepcionals, com ara, durant el recent temporal Glòria.

La commemoració es va iniciar amb les intervencions de la vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona i presidenta delegada de Dipsalut, Maria Puig; l'alcaldessa de l'Ajuntament de Girona, Marta Madrenas, i la coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones, Fina Surina.

Maria Puig va dedicar unes paraules especials a dos col·lectius de dones que treballen al servei de la Diputació i que «també fan una feina esplèndida en el seu àmbit». Per un banda, va destacar «la important tasca que realitzen les nou psicòlogues del Servei d'Emergències Psicològiques de Dipsalut» i, per l'altra, va agrair «la feina que fan les professionals del Servei de la Xarxa Viària Local». A més, va recordar que «encara queden moltes actituds per canviar i molta feina per fer abans no s'aconsegueixi la plena igualtat», i va remarcar el paper que hi tenen les institucions «i les persones amb responsabilitats públiques».

Des de la Diputació de Girona i Dipsalut es duen a terme diverses actuacions en aquest àmbit, alhora que s'intenta «integrar la perspectiva de gènere» a gran part dels programes i «fomentar el respecte i la igualtat de drets i oportunitats, a partir de la reivindicació de les diferències», va dir Maria Puig.

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i la vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, Maria Puig, van participar conjuntament amb el delegat del Govern a Girona, Pere Vila, i l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, en el lliurament d'obsequis a les vuit representants dels cossos d'emergència homenatjats: Agents Rurals, Agrupacions de Defensa Forestal, Bombers de la Generalitat, Creu Roja, Mossos d'Esquadra, Policies Locals, Protecció Civil i Sistema d'Emergències Mèdiques. La bombera voluntària del Parc d'Arbúcies, Aline Eick da Cruz, va agrair en nom de totes les dones el reconeixement que va rebre.

La directora del SEM a Girona, la Dra. Anna Fontquerni, va pronunciar la conferència «La dona en el món de les emergències», i va parlar de la seva experiència en els serveis d'urgències i emergències i de la seva visió sobre el paper de la dona vinculada a aquesta professió.

L'acte va concloure amb la lectura de la declaració institucional del Govern de la Generalitat de Catalunya, amb motiu del Dia Internacional de les Dones del 2020.