Notícies

Visita a la Fundació Els Joncs de Sarrià de Ter

Foto : Foto: M. Artalejo


La Diputació de Girona ha subvencionat una furgoneta per fomentar les activitats de lleure del centre ocupacional


Aquest dijous el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha visitat el centre ocupacional de la Fundació Els Joncs per tal de conèixer de primera mà la tipologia de persones que s'hi atenen, els espais, les activitats que s'hi duen a terme, les necessitats del centre i els projectes futurs d'aquesta entitat.

Durant la visita, Miquel Noguer ha estat acompanyat pel president de la Fundació Els Joncs, Dionís Poch; el vicepresident, Jesús Candel, i el director del centre ocupacional de la fundació, Carles Saló.

La Fundació Els Joncs, que vetlla per la integració laboral i social de joves amb discapacitat intel·lectual, va rebre una subvenció de la Diputació de Girona per a la compra d'una furgoneta de nou places per valor de 20.000 €    (el 80 % del cost total) per fomentar les activitats de lleure d'aquesta entitat. Es tracta d'una furgoneta adaptada a les necessitats d'aquests joves que ha adquirit la Fundació Els Joncs gràcies a aquesta col·laboració. El president de la Diputació, Miquel Noguer, ha dit: «La vostra entitat reforça any rere any l'oferta d'activitats per a la millora de l'autonomia personal dels diferents usuaris. És bo que des de la Diputació de Girona treballem per acostar la tasca de l'Administració a la millora del dia a dia dels ciutadans, especialment dels que més ho necessiten».

La Fundació Els Joncs està integrada pel Centre d'Educació Especial Mare de Déu del Carme, el Centre Ocupacional i el Centre Especial de Treball. La fundació va constituir-se el 1991, quan familiars i professionals de l'escola d'educació especial Mare de Déu del Carme (nascuda el 1977 a Girona) van impulsar un centre especial de treball amb la voluntat que la tasca que s'havia dut a terme amb els nois i noies amb discapacitat intel·lectual que n'havien estat alumnes tingués continuïtat. El Centre Especial de Treball Els Joncs es va crear el 1995, en uns terrenys que havien estat propietat de Torras Hostench, SA.

L'escola es va traslladar a Sarrià de Ter el 1984, molt a prop de l'actual centre ocupacional. Actualment, a l'escola hi ha uns 88 alumnes d'entre 3 i 18 anys, i hi treballen 25 professionals.

El centre especial de treball ofereix serveis de neteja, de manipulats, de copisteria, de jardineria i també fan bisuteria, tasses de ceràmica i ampolles i tenen un taller de pastisseria i un espai de fisioterapia. S'hi atenen unes 150 persones amb discapacitat, i hi treballen uns 43 professionals.