Notícies

Nit dels Càmpings Gironins

Foto : Nit dels Càmpings Gironins

En aquesta sisena edició, el Premi Jaume Genover i Roig ha estat per a Josep Maria Pla i Calsina


El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha assistit a la Nit dels Càmpings Gironins, un esdeveniment anual amb el qual es clausura la temporada alta, se'n fa balanç i, també, es pren el pols al sector i al mercat arran del segon congrés professional del turisme i càmping, en què enguany s'han plantejat dos temes importants: el canvi climàtic i el Brexit. 

El president de la Diputació ha valorat «la qualitat que reflecteixen tots els premis i guardons que avui es lliuren, perquè certifiquen i avalen la bona tasca que es fa col·lectivament, així com el vessant de responsabilitat social i solidari» que fomenta el sector des de fa anys.

Des del Patronat de Turisme Costa Brava Girona es manté una aliança amb l'Associació de Càmpings de Girona per treballar en l'especialització, la diferenciació, la qualitat i la sostenibilitat del sector del càmping a les comarques gironines.

L'acte ha comptat amb assistents, premsa i proveïdors de les comarques gironines i de Madrid, acadèmics de la Universitat de Rijeka (Croàcia) i de la Universitat de Breda (els Països Baixos), a més del president i de representats de l'Associació de Càmpings de Girona, el secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, representants d'institucions gironines i un centenar de persones en representació de la majoria d'establiments campistes de les comarques de Girona. La Nit dels Càmpings Gironins ha tingut lloc, com ja és costum, al Mas Marroch, de Vilablareix.

En acabar el sopar, s'ha lliurat el Premi Jaume Genover i Roig, que arriba a la sisena edició. El premi ha recaigut en Josep Maria Pla i Calsina, en reconeixement d'una marcada vocació turística, d'una llarga trajectòria en el sector dels càmpings i de la tasca duta a terme durant dècades arreu del món a favor de la marca Costa Brava.
Els organitzadors ressalten que la Nit dels Càmpings és sobretot un esdeveniment creat per a l'intercanvi d'opinions i d'idees entre empreses i proveïdors d'aquest sector, així com amb els representants de l'Administració pública competents en matèria turística.

Per Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, l'Associació de Càmpings té «un pes cabdal en l'estructura econòmica i turística del país, tal com es reflecteix any rere any». «Actualment, al Departament de Territori i Sostenibilitat, s'està treballant en el Pla Director Urbanístic, que desitgem que doni resposta a les noves necessitats del sector i garanteixi l'encaix territorial i paisatgístic dels càmpings», afegeix.

El sector del càmping concentra els valors que s'impulsen des del Patronat de Turisme en termes de dinamisme, proactivitat, aposta per la qualitat i la sostenibilitat.