Notícies

Trobada institucional entre els presidents de les diputacions de Girona i Osca, Miquel Noguer i Miguel Gracia

Foto : Trobada institucional entre els presidents de les diputacions de Girona i Osca, Miquel Noguer i Miguel Gracia

Els Jocs Olímpics d'Hivern Pirineus-Barcelona de 2030 ha estat el principal punt de la reunió que han mantingut aquest dimecres al matí els presidents de les diputacions de Girona i Osca, Miquel Noguer i Miguel Gracia, a la ciutat aragonesa. En la trobada institucional, s'hi han abordat també altres temes que els dos territoris tenen en comú.

Tots dos presidents han coincidit a remarcar que aquests Jocs Olímpics d'Hivern són una «gran oportunitat» per al territori. «Més enllà de l'impacte econòmic, milloraran les infraestructures, es crearan llocs de treball, es donaran a conèixer i es promouran els atractius del territori, així com de les ciutats i petits municipis que formen part d'aquest projecte», ha remarcat el president de la Diputació de Girona. 

Tant Miquel Noguer com Miguel Gracia han defensat que aquest projecte olímpic del 2030 sempre ha tingut i continuarà tenint el màxim «respecte pel medi ambient, la seva conservació i sostenibilitat».

Les demarcacions de Girona i Osca tenen molts altres temes en comú, com ara el problema demogràfic en els pobles de muntanya i el treball temporal en alguns sectors econòmics (el turisme, l'agricultura o la ramaderia, per exemple), fet que comporta també problemes amb l'habitatge. 

Finalment, els presidents de les dues diputacions, que han acordat tornar-se a trobar més endavant a Girona, han posat sobre la taula diferents temes que són competència de les administracions locals.