Notícies

La Diputació promou l'oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona i el segell Girona Excel·lent a Anvers i Luxemburg

Foto : La Diputació promou l'oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona i el segell Girona Excel·lent a Anver

El president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Noguer, ha presidit aquesta setmana una doble acció promocional de la corporació a Anvers (Bèlgica) i Luxemburg amb l'objectiu de promoure l'oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona i el segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent.

A Anvers, s'hi va portar a terme aquest dimecres una acció promocional del Patronat de Turisme Costa Brava Girona aprofitant la millora dels indicadors de la pandèmia a Europa, la introducció del passaport COVID i el restabliment de la mobilitat entre països de la Unió Europea. En aquest sentit, s'hi va donar a conèixer l'oferta turística d'alta gamma i enogastronòmica de la Costa Brava i el Pirineu de Girona entre una quarantena de prescriptors i intermediaris turístics belgues per reprendre el contacte i incentivar el turisme de cara a la temporada 2022. 

Al migdia, a l'espai De Serre, va tenir lloc la presentació dirigida a mitjans de comunicació, prescriptors i creadors de contingut de la regió de Flandes, entre els quals es trobaven mitjans de referència com De Telegraaf, Plus Magazine, Feeling, Travel Rebel, Lux & Travel i Cruise & Style. Durant la trobada els assistents van degustar un menú gastronòmic elaborat a partir de productes amb el segell de qualitat Girona Excel·lent. Els plats, els van preparar els cuiners del col·lectiu de la Cuina de l'Empordanet Quim Casellas, del restaurant Casamar (Llafranc), i Xavier Madrona, del restaurant Godard (s'Agaro). 

Al vespre, en el mateix espai, va tenir lloc una presentació amb treball en xarxa dirigida a una vintena d'agents i programadors de viatges belgues especialitzats en l'organització de viatges de luxe, circuits enogastronòmics, viatges d'incentiu per a empreses i també per a grups selectes. A aquesta trobada entre professionals hi van assistir agències com Uniglobe Robins Travel, Travel Lounge, Copco Travel, Ommnia Travel, Omega Reizen, Travel Zone i Bloody Marie, entre altres, i hi van participar sis representants d'empreses i entitats turístiques gironines (Mas de Torrent Hotel & Spa, Hotel Camiral at PGA Golf & Wellness, Peralada Resort Hotel & Chateau, Corredor Mató, Hotel Restaurant Cal Sastre i Visit Palafrugell) que van generar oportunitats de negoci. 

El president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Noguer, va manifestar que «el mercat belga és un dels més rellevants per a la Costa Brava i el Pirineu de Girona» i, per aquest motiu, s'ha organitzat aquest primer esdeveniment presencial a Bèlgica. En les trobades, també hi va participar el diputat de la Diputació de Girona, Jordi Camps. 

Els vuit primers mesos de 2021 han arribat a la demarcació de Girona 38.226 turistes belgues, que han generat 278.839 pernoctacions. En aquests moments, doncs, el turisme belga se situa com el quart mercat emissor de turisme estranger a la demarcació de Girona. 

Acció amb el Centre Català de Luxemburg

Donar a conèixer el segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent i els seus productes, aquest va ser l'objectiu de l'acció promocional que la Diputació de Girona i el Centre Català de Luxemburg van portar a terme conjuntament aquest dijous a Luxemburg davant de mitjans de comunicació locals. 

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, va presidir el sopar de presentació del distintiu a l'Hotel INNSiDe. També hi van assistir el delegat del Govern de la Generalitat davant la Unió Europea, Gorka Knorr; la delegada adjunta del Govern davant la Unió Europea, Erika Casajoana; el president del Centre Català de Luxemburg, Jordi Gairín, i el diputat de la Diputació de Girona Jordi Camps. 

Durant la trobada, els assistents van poder degustar un menú gastronòmic elaborat a base de productes de Girona Excel·lent, que van preparar els xefs del col·lectiu La Cuina de l'Empordanet Quim Casellas (restaurant Casamar, de Llafranc) i Xavier Madrona (restaurant Godard, de s'Agaro), i Pep Nogué, codirector tècnic i gastronòmic dels tasts de Girona Excel·lent. 

La Diputació de Girona va crear el segell Girona Excel·lent el 2014 per reforçar el seu suport al sector agroalimentari de la demarcació i, d'aquesta manera, contribuir a la dinamització econòmica, la potenciació i la difusió dels seus productes. «Ara més que mai, iniciatives com aquesta són imprescindibles perquè aporten prestigi, promoció i coneixement a tots els productors de les comarques gironines», va ressaltar Miquel Noguer en la seva intervenció. 

El distintiu reconeix els millors productes elaborats al cent per cent a les comarques gironines. Els seleccionen cuiners, enòlegs i crítics gastronòmics de prestigi reconegut per mitjà de tasts a cegues. En la quarta edició d'aquest 2021, s'han triat 79 productes de 51 empreses en 13 categories (aigües minerals, arrossos, begudes locals, cafès i infusions, conserves, embotits, fruites seques, foie-gras, lactis, olis d'oliva, mels, peix i vins i vins generosos).

Prèviament, el president de la Diputació de Girona havia estat al Centre Català de Luxemburg. Allà hi va visitar l'exposició «Girona en 25 imatges. Reviu Girona», elaborada a partir del fons d'imatges del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.