Notícies

Visita institucional de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI)

Foto : Visita institucional de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI)

El president Miquel Noguer ha rebut Jordi Gaseni, president; Sònia Gràcia, vicepresidenta primera, i Cristina Mundet, vocal, com a representants de l'entitat

Aquest matí, ha tingut lloc a l'edifici de Can Forn, de la Diputació de Girona, la visita institucional del president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Jordi Gaseni, que ha estat acompanyat per Sònia Gràcia i Cristina Mundet, vicepresidenta primera i vocal, respectivament, de l'entitat.

El president ha rebut els representants de la nova junta que li han explicat el projecte que tenen com a entitat, en el marc de la ronda de trobades institucionals que l'AMI està duent a terme d'ençà de la presa de possessió de la nova executiva. L'Associació de Municipis per la Independència compta amb 783 municipis i 52 ens locals adherits, entre els que hi ha la Diputació de Girona. La Diputació de Girona es va adherir a l'AMI l'any 2013.

Tal com recullen els estatuts de l'AMI, l'entitat té per objecte i finalitat:

  • Esdevenir un ampli espai de debat on compartir idees, iniciatives (legals o cíviques), experiències, informació, eines de gestió i tot allò que pugui ser útil per dur el poble de Catalunya cap a la independència, per tal d'assolir les plenes competències municipals.
  • Fomentar i defensar els drets nacionals.
  • Conscienciar la ciutadania de la necessitat que Catalunya pugui exercir el seu dret a l'autodeterminació.
  • Crear una xarxa de promoció exterior, principalment dins del marc de la Unió Europea.
  • Promoure el finançament dels propis municipis.
  • Buscar sinergies en altres àmbits, com l'empresarial o el financer.