Notícies

El president de la Diputació de Girona assisteix a la trobada de diputacions a Almeria

Foto : El president de la Diputació de Girona assisteix a la trobada de diputacions a Almeria

L'objectiu principal de la trobada és consensuar una estratègia comuna dels governs locals amb els fons de recuperació Next Generation

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha assistit, juntament amb la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i el vicepresident quart de la Diputació de Lleida, Ferran Accensi, com a representants de les diputacions catalanes, a la trobada de diputacions de tot l'Estat, organitzada per la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP), que ha tingut lloc avui al Patio de Luces de la Diputació d'Almeria.

El president de la Diputació d'Almeria i vicepresident de la Comisión de Diputaciones, Cabildos y Consejos Insulares de la FEMP, Javier A. García, ha inaugurat la jornada. La reunió s'ha iniciat amb la intervenció del president de la Diputación de Jaén, Francisco Reyes.

Més de quaranta presidents i representants de les administracions supramunicipals de l'Estat assisteixen a la reunió de la Comisión de Diputaciones Provinciales, Cabildos y Consejos Insulares per posar en comú accions en favor dels municipis. El president Miquel Noguer hi dona a conèixer i posa en valor les singularitats de les comarques gironines.

Aquesta jornada té com a objectiu principal consensuar una estratègia comuna dels governs locals amb els fons de recuperació econòmica Next Generation. Durant la jornada a Almeria, s'ha treballat el contingut del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l'Economia Espanyola.

D'altra banda, també s'hi ha reivindicat el paper de les administracions provincials durant l'emergència sanitària per la pandèmia, en l'assistència als municipis amb menys recursos per fer front a la COVID-19.

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha destacat «la importància de les administracions provincials en la gestió dels fons europeus que han de servir per impulsar la recuperació de l'economia dels municipis des del govern local». Segons diu, «de reunions com aquestes han de sorgir polítiques que potenciïn l'eficàcia del municipalisme i el govern local com l'administració més propera a la ciutadania».